Güvenlik Kaynaklari Açiklamasi 'Ermenistan Uzlasmaz Ve Gerilimi Tirmandirici Politikalara Geri Dönüyor'

ANKARA – Güvenlik kaynaklari, Ermenistan’in bazi ülkelerin cesaretlendirmesiyle Azerbaycan sinir hattina yönelik gerçeklestirdigi saldirilarla uzlasmaz ve gerilimi tirmandirici politikalarina geri dönmeye basladigini bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanliginca sinirin Kelbecer bölgesindeki Azerbaycan mevzilerinin Ermenistan birliklerince ates altina alindigi, Azerbaycan ordusunun da karsilik vermesiyle çatisma yasandigi açiklanmisti. Güvenlik kaynaklari, yasanan çatismalari Ermenistan’in uzlasmaz ve gerilimi tirmandirici politikalarinin göstergesi olarak nitelendirdi. Ermenistan’da Basbakan Pasinyan’in Savunma Bakani Arutyunyan’in yerine Genelkurmay Baskani Yardimcisi Tümgeneral Arshak Karapetyan’i atadigini animsatan kaynaklar, Karapetyan’in "sertlik yanlisi bir general" olarak bilindigini ifade etti.

Azerbaycan’in ‘Tek Vatan Harekati’ ile isgal altindaki topraklarini geri kazandigini hatirlatan kaynaklar, 9 Kasim 2020’deki ateskes sonrasinda isgalden kurtarilan Azerbaycan topraklari ile Ermenistan arasindaki temas hattinda sinir belirleme konusundaki ihtilafin devam ettigini belirtti.

Son dönemde Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in çatisma sonrasi dönemin acisiz geçmesi konusundaki kararliliklarini dile getirdigini aktaran kaynaklar, yine Aliyev’in "Azerbaycan savasi sona erdirdi. Simdi barisi düsünmenin ve sayfayi çevirmenin zamani geldi. Biz buna haziriz" ifadelerini hatirlatti. Kaynaklar, Aliyev’in baris ve diyalog çagrilarina Ermenistan tarafindan olumlu bir karsilik verilmedigine dikkati çekerek, Ermenistan’in bazi ülkelerin destegi ve cesaretlendirmesiyle gerçeklestirdigi saldirilarla uzlasmaz ve gerilimi tirmandirici politikalara geri dönmeye basladigini dile getirdi.
Kaynak: İHA