Gurbetçiler Türkiye'ye Akin Akin Geliyor

Yaz tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen yüzlerce gurbetçi, Edirne Kapikule Sinir Kapisinda yogunluk olusturdu.

Gurbetçiler Türkiye'ye Akin Akin Geliyor
Kapikule Sinir Kapisinda gurbetçi yogunlugu olustu. Yaz tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen yüzlerce gurbetçinin kapi geçisleri devam ediyor. Uzun araç kuyruklarinin yasandigi kapida gurbetçiler çesitli islemlerin ardindan yurda giris yapiyor. Uzun ve yorucu sürecin ardindan Türkiye topraklarina ayak basan gurbetçiler, vatan topragina kavustuklari için yorgunluklarini unuttuklarini söyledi.



“Geçen sene Covid-19’dan dolayi gelemedik”

Uzun bir yolculugun ardindan Türkiye’ye geldigini belirten Fatih Zirh, “Yola dün sabah saatlerinde çiktik. Yol baya yogundu, özellikle Hirvatistan çikisinda ve Sirbistan girisinde çok yogunluk vardi ama insan burada Türk Bayragini görünce yolda çektigi bütün sikintilari, her seyi unutuyor. Tabi ki insan ailesini, ülkesini bayragini her seyini özlüyor. Bizim ülkemiz her seye deger. Istanbul’da birkaç gün kalacagiz ondan sonra ise Ardahan’a babamin yanina gidecegiz insallah. Kapikule’de de yogunluk çok ama bütün peronlar çalistigindan dolayi burada ortalama 1 saate çikiyoruz, çabuk ilerlememiz saglaniyor” ifadelerini kullandi.

Türkiye’ye gelmek için Fransa’dan yola çikan gurbetçi Bahri Yayla ise, “Yollar çok kalabalik Slovenya Hirvatistan arasi 5 saat bekledik, ondan sonra ise Sirbistan’a geldik yine ayni Kapikule’de de ayni yogunluk var. Türkiye’ye gelmek çok güzel fakat yolarda yogunluktan dolayi sikintilar yasiyoruz. Geçen yil pandemiden dolayi gelemedik ama bu yil normallesme ile birlikte yurda gelmenin sevinci içindeyiz” dedi.



“Her sene oldugu gibi bu sene de ülkemize geldik”

Fransa’nin baskenti Paris’ten memlekete gelmek için Kapikule’de sira bekleyen gurbetçi Ayhan Çukur, “Fransa’nin baskenti Paris sehrinde yasiyoruz. Her sene oldugu gibi bu sene de ülkemize tatil yapmaya geldik. Dün sabah yola çiktik, bu sabah ise buradayiz" diye konustu.

Kaynak: İHA