Geleneksel Rahvan At Yarislari Nefes Kesti

Samsun’un Çarsamba ilçesinde pandemi nedeniyle 2 yildir ertelenen Geleneksel Rahvan At Yarislari, Yesilirmak Senlikleri kapsaminda yapildi. Heyecanli anlara sahne olan yarislarda jokeyler en iyi olmak için yaristi.

Geleneksel Rahvan At Yarislari Nefes Kesti


Çarsamba Belediyesi tarafindan düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarislari pandemi tedbirleri kapsaminda 2 yildir gerçeklestiremiyordu. Vaka sayilarin azalmasi ve asilamanin etkisiyle yeni normallesmeyle birlikte yapilan Geleneksel Rahvan At Yarislari nefes kesti. Yesilirmak Senlikleri kapsaminda düzenlenen faaliyetler ilk olarak 24 Temmuz tarihinde açik hava çocuk etkinlikleriyle basladi.

Etkinlikler kapsaminda yapilan oyunlarla çocuklar doyasiya eglendi. Senligin ikinci günü gerçeklestirilen Geleneksel Rahvan At Yarislari saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Ardindan sehitlerin ruhuna bagislanmak üzere Kur’an-i Kerim tilaveti gerçeklestirildi.



Etkinlik hakkinda bilgi veren Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, "Pandemi sartlari biraz agirlastigi için senliklerimizi geçen senelerde yapamamistik. Akabinde biraz gevseme yasaninca insanlarimiz da maske, mesafe ve temizlik kurallarina riayet edince yapalim istedik. Rahvan At Yarislari özellikle Karadeniz Bölgesi için önemli bir hale geldi. Hemserilerimizden çok büyük oranda bir katilim var. Aksam vakti ise Yesilirmak senlikleri kapsaminda konserlerimiz olacakti, fakat Suriye’den hepimizi yasa bogan 2 sehit haberi geldi. Vezirköprü ile Ordu Akkus’ta 2 sehidimiz var. Dolayisiyla tüm ülke yasa boguldu. Milletimizin basi sag olsun diyorum. Sehitlerimiz dolayisiyla konserimizi iptal ettik" dedi.



Yarislar ise heyecanli anlara sahne oldu. 2’li tay kategorisinde Serafettin Boz, 3’lü tay kategorisinde Sabri Akbas, 4’lü tay kategorisinde Ilyas Saglam, 5’li taze kategorisinde Fatih Haki, deste kategorisinde Mustafa Sanlitürk, küçük orta kategorisinde Egemen Ileri, büyük orta kategorisinde ise Ömer Faruk Ilhan birinci oldu.
Kaynak: İHA