Ercis Kaymakamligindan 'Düzensiz Göçmen' Açiklamasi Açiklamasi

'Temmuz ayi içerisinde düzensiz göçle mücadele kapsaminda 21 operasyon düzenlenmistir. Bu operasyonlarda, farkli uyruklara mensup 854 düzensiz göçmen yakalanmis ve ayni operasyonlarda 13 kisiye göçmen ticareti ve kaçakçiligi suçundan adli islem yapilmistir'

Van'in Ercis Kaymakamligi, ilçede düzensiz göçle mücadele çalismalari kapsaminda temmuz ayinda düzenlenen 21 operasyonda 854 düzensiz göçmenin yakalandigini, 13 kisi hakkinda göçmen kaçakçiligi suçundan adli islem yapildigini bildirdi.

Kaymakamliktan yapilan açiklamada, son dönemlerde bazi sosyal medya platformlarinda Ercis'te düzensiz göçmenlere ait görüntülerin yayinlandigi belirtildi.

Ilçe Jandarma Komutanligi ve Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerinin, huzur ve güvenligin tesisi için mesai mefhumu gözetmeden görevlerini basariyla icra ettigi vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Güvenlik birimlerimizce temmuz ayi içerisinde düzensiz göçle mücadele kapsaminda 21 operasyon düzenlenmistir. Bu operasyonlarda, farkli uyruklara mensup 854 düzensiz göçmen yakalanmis ve ayni operasyonlarda 13 kisiye göçmen ticareti ve kaçakçiligi suçundan adli islem yapilmistir. Son olarak 23 Temmuz'da bazi sosyal medya hesaplarindan paylasilan görüntülerle ilgili olarak, 13 farkli ülke uyruguna mensup düzensiz göçmen, güvenlik birimlerimizce yakalanip gerekli adli ve idari islemlerinin tamamlanmasinin ardindan sinir disi is ve islemleri yapilmak üzere Van Il Göç Idaresine sevk edilmistir."
Kaynak: AA