Bayram Tatilinin Son Gününde Safranbolu'da Ziyaretçi Yogunlugu

Kültür turizminin önemli noktalarindan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, Kurban Bayrami tatilinin son gününde ziyaretçilerin akinina ugradi.

Ankara, Istanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi sehirlerden UNESCO Dünya Mirasi Listesi'ndeki tarihi ilçeye gelen ziyaretçiler, Arnavut kaldirimli sokaklari, müzeleri ve estetik biçimde sekillendirilmis 6-8 odali konaklari gezdi.

Seyir teraslarindan sehri görme firsati yakalayan tatilciler, kafe ve restoranlarda yöresel lezzetleri tatti, lokum ve hediyelik esyalardan satin aldi.

Istanbul'dan gelen Cevat Özdemir, AA muhabirine, Arnavut kaldirimli sokaklari, konaklari ve dogal güzellikleri çok begendigini, firsat buldukça buraya geldigini belirterek, herkesi ilçeyi görmeye davet etti.

Tarihi Çarsi esnafi Onur Sen de tatilin hareketli geçtigini, özledikleri günlere kavustuklarini aktararak, "Bugün güzel yogunluk var. Umarim bayramdan sonra da bu sekilde devam eder. Misafirleri özledik. Uzun zamandir Safranbolu'da bu yogunluga hasrettik. Gelenler, bizleri çok mutlu etti." dedi.

Kaynak: AA