Bayram Tatili Sonrasi Dönüs Trafigi Havadan Ve Karadan Denetlendi

Emniyet Genel Müdürlügü (EGM) Havacilik Dairesi Baskanligi ve Ankara Emniyet Müdürlügü, yollarda trafik güvenliginin saglanmasi, meydana gelebilecek kazalarin önüne geçilebilmesi için helikopterle denetim yapti.

Bayram tatilinin sona ermesiyle dönüs yoluna geçenlerin olusturdugu yogun trafik nedeniyle Ankara'yi diger illere baglayan ana arterler, polis helikopteri tarafindan denetleniyor.

Yogun güzergahlardaki trafik akisinin güvenli sekilde saglanmasi için yerdeki ekiplerle koordinasyon içerisinde çalisan helikopter ekibinin denetimleri, Anadolu Ajansi tarafindan görüntülendi.

Bu kapsamda havadan denetlenen kara yolu trafiginde kurallara uymayan sürücüler, karadaki ekiplere bildiriliyor.

Helikopter ekibi ayrica, trafik kurali ihlallerinin yani sira tir, kamyon ve tanker gibi agir tonajli araçlarin yogunlugu nedeniyle trafik akisinin yavasladigi noktalari da bildirerek, yerdeki ekiplerin kontrolünü sagliyor.

Karadan ise özellikle yolcu otobüslerinde yogunlasan kontrollerde, sürücü ve yolcularin kimlik kontrolü, soförlerin dinlenme süreleri, araçlarda yedek sürücü olup olmadigi, yolcu sayisi, emniyet kemeri kontrolü ve hiz denetimleri yapiliyor.

Kurban Bayrami tatili sonucu kente dönüslerde asiri bir yogunluk olusmadigi gözlemlenirken, havadan ve karadan yürütülen denetimlerin hafta boyunca sürecegi ögrenildi.

Kaynak: AA