Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik'tan Erken Yasta Ve Zorla Evliliklerle Iliskin Paylasim Açiklamasi

'Tüm ailelerimize çagrimdir, çocuklarin yeri ailelerin yanidir, okuldur. Onlarin çocuklugunu yasayabilmesine engel olunmasina ve egitim hayatindan koparilmalarina asla göz yummayiz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, erken yasta ve zorla evliliklerin, çocuklarin sosyal, fiziksel, bilissel ve psikolojik gelisimi üzerinde, yetiskinlik döneminde de etkileri devam edebilecek ve onarilmasi güç yaralar açtigini belirtti.

Yanik, sosyal medya hesabindan, Manisa'nin Sehzadeler ilçesinde ailesi tarafindan evlendirilmeye zorlanan 16 yasindaki B.H. ile ilgili haberi paylasti.

Erken yasta ve zorla evliliklerin kanunlarca açikça yasaklandigini vurgulayan Yanik, "Erken yasta ve zorla evlilikler çocuklarimizin sosyal, fiziksel, bilissel ve psikolojik gelisimi üzerinde yetiskinlik döneminde etkileri devam edebilecek ve onarilmasi güç yaralar açmaktadir." degerlendirmesini yapti.

Çocuklarin bu travmaya maruz kalmasinin önüne geçmek için tüm kurum ve kuruluslarla illerde, "Erken Yasta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Acil Il Eylem Planlari"na iliskin çalismalar yürüttüklerini aktaran Yanik, "Tüm ailelerimize çagrimdir, çocuklarin yeri ailelerin yanidir, okuldur. Onlarin çocuklugunu yasayabilmesine engel olunmasina ve egitim hayatindan koparilmalarina asla göz yummayiz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA