Suudi Arabistan, Yemen'deki Mayin Temizleme Projesiyle Ilgili Anlasmayi 1 Yil Uzatti

Suudi Arabistan'in, Yemen'deki mayin temizleme projesiyle ilgili anlasmayi bir yil uzattigi bildirildi.

Yemen resmi ajansi SABA'nin haberine göre, Suudi Arabistan'a ait Kral Selman Yardim ve Insani Çalismalar Merkezi yöneticisi Abdullah bin Abdülaziz er-Rabia, Yemen Topraklarini Mayindan Temizleme Projesi'nin (MASAM) uygulanmasiyla ilgili anlasmayi 1 yil uzattiklarini ifade etti.

Mayin temizleme isini yürüten sirket ile yapilan anlasmanin maliyetinin 125 milyon 981 Suudi Arabistan riyali (yaklasik 33,5 milyon dolar) oldugunu aktaran Rabia, anlasmanin, Yemen halkina yönelik sorumluluk duygusundan hareketle yenilendigini kaydetti.

MASAM'in, Yemen topraklarinin Husilerin yerlestirdigi mayin ve patlayicilardan temizlenmesinin çok önemli oldugunu vurgulayan Rabia, bugüne kadar 263 bin 428 mayin ve çesitli patlayicinin temizlendigine isaret etti.

Kral Selman Yardim ve Insani Çalismalar Merkezi bünyesinde yürütülen "MASAM" projesi, Haziran 2018'de Yemen'in farkli bölgelerine Husiler tarafindan yerlestirilen mayinlarin temizlenmesi için baslatilmisti.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de, Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Taraflar arasinda zaman zaman varilan anlasmalarda somut bir ilerleme kaydedilemiyor.

Kaynak: AA