Ikamet Yangininda Facianin Esiginden Dönüldü

SAMSUN – Samsun’da prize takili halde unutulan ütü, yangina neden oldu. Itfaiyenin olaya aninda müdahale etmesiyle facianin esiginden dönüldü.

Ikamet Yangininda Facianin Esiginden Dönüldü
Yangin, Ilkadim ilçesi Adalet Mahallesi Karadeniz Caddesi üzerinde bulunan 7 katli Eski Evler-1 Apartmani’nin bodrum katinda saat 15.30 siralarinda meydana geldi. Görgü taniklarinin iddiasina göre, yabanci uyruklu sahislarin ikamet ettigi evde prize takili halde unutulan ütü nedeniyle yangin meydana geldi.

Yanginin bir anda tüm evi sarmasiyla dumanlar yükselmeye basladi.

Üst katta oturan apartman sakinleri yangin çikan evde kimse olmadigini fark edince dogal gaz vanasini ve elektrik salterini kapattilar. Olay yerine kisa sürede gelen Samsun Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ekipleri, yanan evin içine ulasabilmek için önce pencerelerde bulunan demir parmakliklari kesti ardindan da cami kirarak söndürme islemine basladi.

Kontrol altina alinan ikamet yangini için daha sonra sogutma çalismasi yapildi. Yangin, üst katlara siçramadan söndürülürken, evde bulunan esyalar ise kullanilamaz hale geldi. Üniversite ögrencisi oldugu tahmin edilen yabanci uyruklu ev sahibi, yangin söndürüldükten hemen sonra geldigi evinde diger esyalarin durumuna bakmadan direkt olarak yatak odasinda bulunan ders kitaplarini güvenli bir yere tasidi.

Yangini fark eder etmez itfaiyeye haber verdiklerini ifade eden mahalle ve apartman sakinleri, "Evden dumanlar çiktigini gördük. Hemen itfaiyeye haber verdik. Itfaiye ekipleri de önce demirleri kesti ardindan cami kirarak içeri girdi. Ekipler yanginin prize takili halde unutulan ütü yüzünden çiktigini söylediler. Dumani görünce hemen alt kata inip uyarmak istedik. Evde kimse olmadigini fark edince de elektrik salterini ve dogal gaz vanasini kapattik. Sonra da itfaiye ekipleri durumu kontrol altina aldi. Büyük bir faciayi kil payi atlattik” dedi.

Yangin maddi zararla atlatildi.
Kaynak: İHA