Türk Kizilay Somali'de 80 Bin Ihtiyaç Sahibi Aileye Kurban Eti Dagitti

Türk Kizilay, Kurban Bayrami vesilesiyle Somali'de 80 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dagitti.

Türk Kizilay Somali Yetkilisi Orhan Kökçü, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türk Kizilayin baskent Mogadisu dahil 30 bölgedeki 80 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulastirdigini belirtti.

Kökçü, ayrica ülkede yerlerinden edilmis kisilerin kamplari, yetimhaneler, hastaneler ve engelli merkezlerinde de et dagitildigini kaydetti.

Kurban Bayrami oldugu için yardimlarin ihtiyaç sahibi ailelere dagitilmasinin önemli oldugunun altini çizen Kökçü, Türk halkinin bu mutlulugu Somalili kardesleriyle paylasmak istedigini ifade etti.

Kökçü, "Baskent Mogadisu'da 850, Beletweyne'de 650, Kismayo'da 650, Hergeisa'da 650 büyükbas hayvan, Galkacyo ve Bosaso'da 9 bin 100 küçükbas hayvan kestik." dedi.

Yardim kuruluslarinin ihtiyaç sahibi ailelere ulasabildikleri ve yüzlerini gülümsetebildikleri için mutlu olduklarini dile getiren Kökçü, "Somalililerin yasadiklari zorluklar karsisinda 2011 yilinda yeniden baslayan bu kardeslik ve dostluk artarak devam edecek ve bundan sonraki yillarda da sürecek." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA