Cumhurbaskani Erdogan'dan 'Erzurum Kongresi'nin 102. Yildönümü' Mesaji

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Erzurum Kongresi’nin 102. yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan 'Erzurum Kongresi'nin 102. Yildönümü' Mesaji
Cumhurbaskani Erdogan, Erzurum Kongresi’nin 102’nci yildönümü nedeniyle yayinladigi mesajda su ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimizin, vatanin bölünmezligine ve bagimsizligina dair inancini kararli bir sekilde ortaya koydugu Erzurum Kongresi, Millî Mücadelenin rotasinin belirlenmesi itibariyla tarihi bir öneme sahiptir. ’Milli sinirlar içinde vatanin bölünmez bir bütün oldugu ve parçalanamayacagi’, ’manda ve himayenin kabul edilemeyecegi’ siariyla, Erzurum Kongresi’nde milli iradenin milletin mukadderatina hakim kilinmasi esas alinmistir. Erzurum Kongresi’nde milletimiz, her türlü isgal ve müdahaleye karsi birlik ve beraberlik içinde topyekûn savunma ve mücadele iradesini de tüm dünyaya ilan etmistir.

Erzurum’da alinan ’milli mutabakat’ niteligi tasiyan kararlarla Kurtulus Savasi’ni Büyük Zafere ulastiran yolun ilk adimlari atilmistir. Milli Mücadele yillarinda kendini gösteren bu yüksek suur ve irade, bugün de bizlere rehber olmakta ve güç katmaktadir. Ekonomiden savunma ve dis politikaya kadar bütün alanlarda bagimsizligimizi pekistirmek, haklarimizi korumak, ülkemizi daha da güçlendirmek için ayni azimle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Tarihimizden aldigimiz ilhamla birlik ve beraberlik içinde gelecege emin adimlarla yürümeye, Büyük ve Güçlü Türkiye için var gücümüzle gayret göstermeye devam edecegiz.

Erzurum Kongresi’nin yil dönümünde, basta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bagimsizlik mücadelemizin tüm kahramanlarini saygi ve minnetle yâd ediyor, tüm vatandaslarimi en kalbi duygularimla selamliyorum.”
Kaynak: İHA