Belçika'daki Sellerde Ölü Sayisi 37'Ye Yükseldi

Belçika'da, geçen hafta meydana gelen sellerde hayatini kaybedenlerin sayisinin 37'ye çiktigi bildirildi.

Ulusal Kriz Merkezi, daha önce ulasilamayan 5 kisinin daha öldügünün tespit edildigini, böylece su ana kadar 37 kisinin yasamini yitirdigini açikladi.

Özellikle ülkenin dogusunu etkileyen sellerde, önceki günlerde 473 kisiye ulasilamadigini belirten yetkililer, su anda bu sayinin 6 oldugunu duyurdu.

Kayip 6 kisiyi arama çalismalarinin sürdügü, çalismalara, polislerin yani sira dalgiçlarin da katildigini ve sel bölgesindeki nehirlerle göllerde aramalarin yogunlastigi kaydedildi.

Belçika'da geçen hafta asiri yagisin yol açtigi seller, özellikle Liege, Vervier, Spa, Namur gibi kentlerde ve yakinlarindaki kasabalarda etkili olmustu.

Bölgede binlerce bina ve köprü yikildi veya kullanilamaz hale geldi. Bölgede enkaz kaldirma çalismalari devam ediyor. Polis, yagmalama ve hirsizlik olaylarina karsi bölgedeki ekiplerin sayisinin artirildigini duyurdu.

Elektrik ve suyun kesildigi çok sayi köy ve kasabada da tamirat çalismalari sürüyor. Bazi yerlerde altyapinin tamamen normale dönmesinin haftalar, hatta aylar alabilecegi belirtiliyor.

Bu hafta sonu beklenen asiri yagislarin ardindan bölgede nehirlerin bir kez daha tasmasini engellemek için, akarsu kenarlarinda güçlendirme ve yükseltme çalismalari yapiliyor.

    Kaynak: AA