ABD Hazine Bakani Yellen'dan Kalkinma Bankalarina Iklim Mücadelesi Için Özel Sermayeyi Seferber Etme Çagirisi

ABD Hazine Bakani Janet Yellen, çok uluslu bankalara iklim degisikligiyle mücadele için daha fazla sermayeyi harekete geçirme çagrisinda bulundu.

Hazine Bakanligindan yapilan açiklamada, Yellen'in iklim finansmanini görüsmek üzere kalkinma bankalarinin baskanlari ve özel sektör temsilcileriyle bir araya geldigi bildirildi.

Söz konusu toplantiya ABD Baskani Joe Biden'in Iklim Özel Temsilcisi John Kerry'nin yani sira Afrika Kalkinma Bankasi, Asya Kalkinma Bankasi, Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi, Amerikalilar Arasi Kalkinma Bankasi ile Dünya Bankasi temsilcilerinin katildigi belirtilen açiklamada, kalkinma bankalarinin daha fazla özel sektör finansmanini harekete geçirmesinin yollarinin ele alindigi ifade edildi.

Açiklamada, Yellen'in iklim degisikligine yönelik özel sermaye seferberligini en üst düzeye çikarmak için söz konusu bankalarin tesviklerini, yapilarini ve uygulamalarini degerlendirme çagrisinda bulundugu kaydedildi.

Bakanligin açiklamasinda, Yellen'in kalkinma bankalarini özellikle özel sektör operasyonlariyla iklim uyumuna daha fazla odaklanmalari ve gelismekte olan ülkeleri emisyon azaltma önlemlerini uygulamalari ile kritik ekosistemleri koruma konusunda desteklemek için tesvik ettigi bildirildi.

Kaynak: AA