Vali Gürel 'Köylerde Yogunlasmanin Fazla Oldugunu Görüyoruz' Diyerek Uyardi

Karabük Valisi Fuat Gürel, Kurban Bayrami dolayisiyla gerçeklestirdigi ziyaretlerde yaptigi açiklamada, bayramda yogunlugun köylerde olustuguna dikkat çekerek vaka sayilarinin artmasi konusunda uyardi.

Vali Gürel 'Köylerde Yogunlasmanin Fazla Oldugunu Görüyoruz' Diyerek Uyardi
Vali Gürel ve beraberindeki heyet Il Jandarma Komutanligi, Il Emniyet Müdürlügü, 112 Acil Çagri Merkezi Müdürlügü, Vefa Sosyal Destek Ekibi, 5000 Evler Itfaiye Müdürlügü ve KBÜ Egitim Arastirma Hastanesini ziyaret etti. Tüm personelin bayramini kutlayan Gürel, çalismalarinda kolayliklar diledi.

"Köylerde yogunlasmanin oldugunu görüyoruz"

Il Emniyet Müdürlügü’nden aldigi 3 günlük trafik raporunu paylasan Gürel, "Buna göre bizim sehrimizden gidisin fazla oldugu gözüküyor. Ilimize 100 bin araç girisi olmus ama 125 bin de araç çikisi gözüküyor. Bu 25 bin aracin bir kisminin köylere gittigini, bir kisminin da tatil beldelerine gittigini düsünüyoruz. Köylerde yogunlasmanin fazla oldugunu görüyoruz, vatandaslarimiz Istanbul ve Ankara’dan köylerine kurban kesmeye geliyorlar. Bu ayni zamanda vaka sayilarinin artmasina sebep olacaktir. Vatandaslarimizdan talebimizi biliyorsunuz, bayram süresince hijyen kurallarina dikkat etmeleri, maske ve mesafe kurallarina uymalari çok önemli, fakat daha önemli bir sey var o da asilama. Asilamayi belli seviyelere ulastirmaliyiz, gençlerimiz asilamaya istedigimiz ölçüde yanasmiyorlar, özellikle onlarin bir an önce asiya dahil olmasini saglamak gerekir. Çünkü o gençler belki hastaligi ayakta geçiriyor olabilirler ama onlarin anne, babasi ve büyükleri var. Allah korusun hastaneye düsmesini istemeyiz, yeterince asimiz ve personelimiz var, hastanelerimiz bayram boyunca açik, bayram sonu aile hekimlerimiz devreye girecek" dedi.

Meydanlarda toplu asilama yapilabilecek yerlerde asilamaya devam edeceklerini aktaran Gürel, "Saglik personelin çok büyük fedakarlik gösteriyor, emniyet, jandarma ve vefa gruplarimiz insan üstü destek veriyorlar. Vatandaslarimiz asi olarak onlara destek versinler. Bu mücadeleyi hep birlikte verecegiz, insallah basaracagiz, daha saglikli, güzel günler bizleri bekliyor" diye konustu.

Ziyaretlerde Vali Fuat Gürel’e Karabük Milletvekilleri Niyazi Günes ve Hüseyin Avni Aksoy ile Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili, Il Emniyet Müdür Vekili Rüstü Karakus, Il Jandarma Komutan Vekili Albay Engin Köktürk ve kurum müdürleri eslik etti.
Kaynak: İHA