Türkiye'de Çift Kol Nakli Yapilan 5. Hasta Ayilmazdir, Hastane Disina Çikmaya Hazirlaniyor

Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan: 'Her sey yolunda, ilaçlarinin dozlari azaltiliyor. Bayramdan sonra disariya çikarmayi planliyoruz'

Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye'de çift kol nakli yapilan 5. kisi olan Yavuz Ayilmazdir'in, bayramdan sonra hastane disina çikabilecegini bildirdi.

Özkan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafindan 14 saat süren operasyonla çift kol nakli yapilan Ayilmazdir'in tedavisine serviste devam ediliyor.

Özkan, AA muhabirine, yakindan ilgilendigi Ayilmazdir'in saglik durumunun iyi oldugunu söyledi.

Kollarini hissetmeye basladigini, his duygusunun daha da artacagini aktaran Özkan, 5-6 ay sonra hareketlerin baslayacagini dile getirdi.

Tedavi sürecinin çok iyi ilerledigini vurgulayan Özkan, Ayilmazdir'in bir sonraki bayramda kollarini rahatlikla kullanabilir hale gelecegini kaydetti.

Özkan, Kurban Bayrami'ni babasi ile hastanede geçiren Ayilmazdir'in hastane disina çikabilecek duruma geldigini belirterek, "Her sey yolunda, ilaçlarinin dozlari azaltiliyor. Bayramdan sonra disariya çikarmayi planliyoruz. Evi Antalya'da olsaydi, göndermeyi düsünürdük ancak uzakta. Bir müddet daha gözetimimiz altinda tutacagiz." ifadesini kullandi.

Istanbul'da 9 yasindayken dinamit patlamasi sonucu iki elini bilek hizasindan kaybeden Ayilmazdir'a, 29 Haziran'da beyin ölümü gerçeklesen ve ailesi tarafindan organlari ile kollari bagislanan polis memurunun kollari nakledilmisti.

Kaynak: AA