Türk STK'ler Nijerya'da 30 Bin Aileye Kurban Eti Ulastirdi

Bati Afrika ülkelerinden Nijerya'da, Türk gönüllüler tarafindan 30 bin aileye kurban eti dagitildi.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfinin Nijerya'daki partner kurulusu Dar'ul Erkam Foundation, Dar'ul Amin Foundation, Murat Hüdavendigar Vakfi ve Yardim Hane Dernegi, Türkiye'deki hayirseverlerin kurban bagislarini Nijerya'daki 30 bin ihtiyaç sahibi aileye ulastirdi.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfi Nijerya Temsilcisi Yunus Emre Akyol, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Nijerya'da bu yil yaklasik 3 bin hisselik kurban kestiklerini ve baskent Abuja basta olmak üzere Kano, Niger, Nasarawa, Kaduna ve Osun gibi eyaletlerde ihtiyaç sahiplerine ulastiklarini söyledi.

Akyol, kurban etlerinin ihtiyaç sahibi aileler disinda Kuran kurslarina, engellilere, yetimlere ve mülteci kamplarina dagitildigini belirterek, "Hem kurban etlerimizi dagittik hem de bayramlastik." dedi.

Dar'ul Amin Foundation Temsilcisi Burak Karabulut da Türkiye'deki hayirseverlerin kurban vekaletleriyle Nijerya'da 2 bin 800 hisselik kurban kestiklerini dile getirdi.

Kurban etlerini, baskent Abuja ve çevresindeki bölgelere dagittiklarini ifade eden Karabulut, gelecek yillarda daha fazla ihtiyaç sahibi aileye ulasmayi hedeflediklerini söyledi.

Yardim Hane Dernegi de Nijerya'da 1050 hisselik kurbanla birçok aileye ulasti.

Kaynak: AA