Tunus'ta Kovid-19 Nedeniyle 92 Kisi Daha Yasamini Yitirdi

Tunus Cumhurbaskani Kays Said: 'Salginla mücadele edecegimize salgina ve ölümlere sebep hazirliyoruz'.

Tunus'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 92 kisi daha hayatini kaybetti, 1086 yeni vaka tespit edildi.

Saglik Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, son 24 saatte 92 kisinin virüs nedeniyle yasamini yitirdigi, 1086 kisinin enfekte oldugu ve 5 bin 57 kisinin iyilestigi belirtildi.

Saglik Bakanliginin son verilerine göre, Tunus'ta toplam can kaybi 17 bin 913'e ve vaka sayisi 555 bin 997'ye yükseldi, 449 bin 36 kisi sagligina kavustu.

Öte yandan, Cumhurbaskani Kays Said, görevden alinan Saglik Bakani Fevzi Mehdi ile bir araya geldi. Görüsmeye ait görüntü Cumhurbaskanliginin Facebook sayfasinda yayimlandi.

Said, görüsmede ülkede Saglik Bakanligi tarafindan yeni tip koronavirüse karsi Kurban Bayrami'nin birinci ve ikinci günlerinde 29 merkezde gerçeklestirilen asi kampanyasina degindi.

"Salginla mücadele edecegimize salgina ve ölümlere sebep hazirliyoruz." diyen Said, vatandaslarin sagligiyla oynanmasinin kabul edilemeyecegini belirtti.

Said, asi merkezlerinde kalabaliga sebep olanlarin sorumluluklarini üstlenmesi gerektigini ifade etti.

Görevden alinan Saglik Bakani Fevzi Mehdi, 19 Temmuz Pazartesi günü Kurban Bayrami'nin birinci ve ikinci günlerinde 29 merkezde tüm Tunuslulara açik asi kampanyasi için çagrida bulunmustu.

Sosyal medyada paylasilan videolarda ise bayramin birinci günü bu merkezlerin önünde salgin tedbirlerine uymanin zor oldugu yogun kalabaliklarin olustugu ve izdiham yasandigi görülmüstü.

Saglik Bakani Mehdi, 20 Temmuz'da görevden alinarak yerine vekaleten Sosyal Isler Bakani Muhammed Trablusi getirilmisti.

Kaynak: AA