Tunus Açiklarinda 366 Düzensiz Göçmen Kurtarildi, 17 Göçmenin Ise Cesedine Ulasildi

Tunus'un güneydogusundaki Mednin kenti açiklarinda bindikleri tekne arizalanan 366 düzensiz göçmenin kurtarildigi, 17'sinin ise hayatini kaybettigi belirtildi.

Tunus Kizilayi Mednin Vilayeti Direktörü Munci Selim yaptigi yazili açiklamada, Tunus donanmasinin Libya donanmasi ile isbirligi içinde Mednin iline bagli Cercis kenti sahilinde tekneleri arizalanan 366 düzensiz göçmeni kurtardigini ifade etti.

Bozulan tekneden çikan dumandan bogulan 17 düzensiz göçmenin ise cesedine ulasildigini kaydeden Selim, hayatini kaybeden ve kurtarilanlarin tamaminin Banglades uyruklu oldugunu dile getirdi.

Selim ayrica, kurtarilan göçmenlerin Mednin vilayetinde bir merkezde karantina sürelerini dolduracaklarini belirtti.

Afrika'nin kuzeyindeki Tunus ve Libya gibi ülkeler, Akdeniz üzerinden yasa disi yollarla Avrupa'ya ulasmak isteyen düzensiz göçmenler için bir çikis noktasi olarak görülüyor.

Her yil binlerce göçmen daha iyi bir yasam umuduyla Avrupa'ya ulasmak için Afrika'dan Akdeniz'e açiliyor. Göçmenlerin bir kismi Avrupa'ya ulasmayi basarirken bir kismi ise denizde can veriyor.

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi sözcülerinden Carlotta Sami, 4 Mayis'ta, 2021 basindan mayisa kadarki dönemde en az 500 göçmenin Orta Akdeniz göç güzergahinda Avrupa'ya geçmeye çalisirken denizde can verdigini açiklamisti.

Kaynak: AA