TDV Tarafindan Lübnan'da Kesilen Kurbanlar Ihtiyaç Sahiplerine Ulastirildi

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV), "2021 Vekaletle Kurban Kesim Programi" kapsaminda kesilen 2 bin 100 hisse kurban etini, Lübnan'daki 20 bin ihtiyaç sahibi aileye ulastirdi.

TDV görevlisi olarak Türkiye'den Lübnan'in baskenti Beyrut'a gelen ekip, Kurban Bayrami'nin ilk gününden bu yana ülkedeki ihtiyaç sahibi ailelerin sevindirilmesi için çalismalar yapti.

Türkiye'deki hayirseverlerin bagisladigi 2 bin 100 hisse kurban, bayramin birinci gününden itibaren Beyrut'ta belirlenen 2 ayri noktada TDV görevlilerinin kontrolünde kesildi.

Parçalanarak posetlenen kurban etleri, TDV gönüllüleri esliginde, önceden belirlenen 22 ayri bölgede ihtiyaç sahibi ailelere ulastirildi.

- "Türkiye ile Lübnan arasindaki dostluk, böyle organizasyonlarla daha da güçlenecek"

TDV Lübnan kurban organizasyonu sorumlusu Oguz Köktas, AA muhabirine, kurbanlarin kesim ve dagitim çalismalarinin sorunsuz sekilde tamamlandigini söyledi.

Vakif olarak Kurban Bayrami'nda Türk milletinin emanetini ihtiyaç sahiplerine ulastirmak için Lübnan'da bulunduklarini belirten Köktas, söyle konustu:

"Beyrut'a geldigimiz andan itibaren yogun sekilde çalisiyoruz. Bayram namazindan sonra basladigimiz kurban kesim çalismalarimizi bugün tamamladik. Kesilen hisselerin dagitilmasi çalismalari da artik tamamlandi. Bu kapsamda 2 bin 100 hisse, 20 bin ihtiyaç sahibi aileye teslim edildi. Inaniyorum ki güçlü bir gönül bagi olan Türkiye ile Lübnan arasindaki dostluk, böyle organizasyonlarla daha da güçlenecek."

Köktas, kurban dagitimi yaparken çocuklara da balon, seker, oyuncak gibi hediyeler dagittiklarini kaydederek, onlari da unutmadiklarini dile getirdi.

Bu arada, TDV'nin kurban kesim yerini Mghairiyeh Bölgesi Belediye Baskani Samir Kassem Daher de ziyaret etti.

Türkiye ile Lübnan'in köklü baglarinin oldugunu ifade eden Daher, yaptigi çalismalardan dolayi TDV yetkililerine tesekkürlerini iletti.

Kaynak: AA