Sariyer'de Kötü Hava Kosullari Nedeniyle Denize Girmek Yasaklandi

Istanbul Sariyer’de olumsuz hava kosullari nedeniyle denize girmek yasaklandi. Atli jandarma ekibi sahil seridi boyunca denetim yaparken, cankurtaranlar da yaptiklari anonslarla vatandaslara denize girmenin tehlikeli ve yasak oldugunu söyledi.

Sariyer'de Kötü Hava Kosullari Nedeniyle Denize Girmek Yasaklandi
Tehlikeli akintilari ve dalgali suyu nedeniyle çok sik bogulma vakalarinin yasandigi Sariyer Gümüsdere’de olumsuz hava kosullari nedeniyle denize girmek yasaklandi. Sahil hatti boyunca plajin etrafina serit çekilirken, vatandaslar ise deniz kenarindan uzaklastirildi. Atli jandarma ekibi ise, Kurban Bayrami’nin 3. günü Sariyer’deki plajlarda denetim yapti. Ekipler, dalgali olmasi nedeniyle vatandaslardan denize girmemelerini istedi. Cankurtaranlar da dalgalar nedeniyle vatandaslari denize girmemeleri konusunda uyardi.

Bayram tatilini Gümüsdere plajina gelerek degerlendirmek isteyen Muhammet Yavas, “Dalgalar çok yüksek denize girmek yasak, görüyorsun halimizi dönecegiz o yüzden” dedi.

Ailesiyle plaja gelen Nuran Karanfil ise, “Bayram için gelmistik esimin bir hafta izni vardi onun için geldik. Maalesef olmadi, giremedik dalgadan dolayi bekliyoruz. Birazdan geçecek dediler ama bakalim, yoksa geri dönecegiz” diye konustu.

Plajin Cankurtarani Samet Alpaslan ise, “Bugün rüzgar baya sert, 30 kilometreleri kadar buluyor. Pazar gününe kadar hava böyle devam edecek. O yüzden denize insanlarimizi sokamiyoruz. Insanlarimizdan emniyet bekliyoruz, havalar güzel olunca zaten hiçbir risk yok” dedi.

Kaynak: İHA