Saray'da Van Evleri Mimarisinde 54 Dükkan Insa Ediliyor

Van'in Saray ilçesinde belediyeye ait eski dükkanlarin yerine Van evleri mimarisiyle yapilacak is yerlerinin insaat çalismalari devam ediyor.



Belediye ekipleri, yapilan incelemelerde depreme dayaniksiz olduklari tespit edilen 60 is yerinin 2. etap yikim çalismalarina basladi.

Ilçe merkezinin daha güzel görünüme kavusturulmasi amaciyla hayata geçirilen proje kapsaminda 5 bin metrekarelik alana 50 ile 65 metrekareden olusan ve eski Van evleri mimarisine göre dizayn edilecek 54 yeni dükkanin yapilmasi planlaniyor.

Yikim çalismalarini basladigi alanda incelemede bulunan Kaymakam ve Belediye Baskanvekili Yunus Ataman, gazetecilere yaptigi açiklamada, baslatilan kapsamli dönüsüm projelerinin tamamlanmasiyla ilçenin hak ettigi modern görüntüye kavusacagini söyledi.

Saray ilçesinin gelismesi ve kalkinmasina bu projelerin katki saglayacagini belirten Ataman, sunlari kaydetti:

"Mülkiyeti belediyemize ait yaklasik 60 dükkan ve isyeri bulunuyor. Bunlar derme, çatma yapilar olup, yaptirdigimiz deprem performans analizlerinde de dayaniksiz olduklarini tespit ettik. Sene basinda hazirladigimiz çalismalarla bu yapilarin 5 etap halinde yikimlarini gerçeklestirerek yerlerine günümüz sartlarina uygun, esnafimizin daha iyi hizmet verebilecegi ve ilçe merkezini daha iyi bir görüntüye kavusturacak projeler hazirladik. Bu kapsamda eski çarsi diye tabir edilen alanda ilk yikim çalismalarini gerçeklestirerek yeni dükkanlarin insaat çalismalarina basladik."

Dükkanlarin yikim çalismalarini en kisa sürede tamamlayacaklarini ifade eden Ataman, "Birkaç gün içinde bu alandaki yeni yapilarin da insaat çalismalari baslayacak. En geç Ekim ayi sonuna kadar tüm etaplari tamamlamayi planliyoruz. Bununla birlikte burada yapimini gerçeklestirmeyi planladigimiz yapilarla bütünlük arz eden "sosyal tesis" ve ihalesini gerçeklestirdigimiz yeni "kütüphane" binamizin da tamamlanmasiyla ilçemizin hak ettigi görüntüye kavusacagina inaniyorum. Tüm bu çalismalar Türkiye-Iran baglanti yolu üzerinde olan ve ciddi bir araç sirkülasyonuna ev sahipligi yapan ilçemizin ticari hayatina da olumlu katki yapacaktir. Bu çalismalarin ilçemize hayirlar getirmesini temenni ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA