Saglik Ekipleri Bayramda Da Tüm Zorluklari Asip Her Noktaya Asi Ulastirmaya Çalisiyor

Ardahan kirsalinda çalismalarini sürdüren saglik ekipleri, gittikleri köylerde cami hoparlöründen anons yaptirarak vatandaslari asi olmaya davet ediyor Il Saglik Müdürü Dr. Erkan Özdemir: 'Bayram boyunca da asi yapilan tüm birimlerimiz açik olacak. Yeter ki vatandasimiz asi olmak istesin ve sirasi gelen hemen asi olmaya gelsin'

GÜNAY NUH - Ardahan'da Kovid-19 ile mücadelede fedakarca görev yapan saglik ekipleri, Kurban Bayrami'nda da kirsaldaki köy ve yaylalarda asi çalismalarini sürdürüyor.

Kovid-19 salginiyla ön saflarda mücadele eden saglik çalisanlari, kent merkezlerinin yani sira kirsal kesimde yasayan vatandaslari da asilamak için yogun mesai harciyor.

Il Saglik Müdürlügü koordinesinde çalismalarini sürdüren ekipler, görevli olduklari saglik kuruluslarindan belirlenen program dahilinde köy ve yaylalarin yolunu tutuyor.

Kimi zaman sicak kimi zaman yagmur ve çamura ragmen görevlerini aksatmadan sürdüren saglikçilar, kente bagli 12 kilometre mesafedeki Yalnizçam köyü ile 16 kilometre uzakliktaki köy yaylasinda hayvanlariyla ilgilenen besicilere ulasarak asilarini yapti.

- Cami hoparlöründen vatandaslar asiya çagiriliyor

Bayramda da çalismalarini sürdüren saglik ekipleri, gittikleri köylerde cami hoparlöründen anons yaptirarak vatandaslari asi olmaya davet ediyor.

Il Saglik Müdürü Dr. Erkan Özdemir, AA muhabirine, kentte asi çalismalarinin hafta sonu ve bayram demeden araliksiz sürdügünü söyledi.

Asi haritasinda turuncu kategorideki kenti sariya çevirme gayretinde olduklarini vurgulayan Özdemir, sunlari kaydetti:

"Genç nüfusa yogunlastik. Gençlerin duyarli olmasini, fedakarlik yapmalarini bekliyoruz. Tüm çaba ve gayretimiz bu yönde. Bayram boyunca da asi yapilan tüm birimlerimiz açik olacak. Yeter ki vatandasimiz asi olmak istesin ve sirasi gelen hemen asi olmaya gelsin. Tek istegimiz sirasi gelen özellikle de gençler bu konuyu ihmal etmesin, onlardan fedakarlik bekliyoruz. Turuncudan sariya geçmeye çabaliyoruz. Sayin Valimiz Hüseyin Öner bize çok büyük destegi var. Ama en büyük destegi gençlerden görmek istiyoruz. Orta ve yaslilarimiz bize destek veriyor. Gençlerin vermesi halinde daha da iyi olacagiz."

- "Köy, yayla demeden çalisiyoruz"

Asi ekibi sorumlusu Dr. Aziz Altunok da vatandasin asi olmasi için tüm zorluklari asip her noktaya ulasmaya çalistiklarini anlatarak, "Tüm Ardahan halkini asilamak için hafta içi, hafta sonu; köy, yayla demeden çalisiyoruz. Ardahan halkindan ricamiz ve beklentimiz kendi sagliklari için tüm Ardahan ve Türkiye'nin sagligi için asi olsunlar." dedi.

Yalnizçam köylülerinden Akin Ocak ise saglikçilarin çok büyük bir emek sarf ettigini vurgulayarak, "Bize düsen de köylülerimize asi olmalari için haber vermek. Herkesi, asi olmasi için ikna etmeye çalisiyoruz. Çünkü verilen bu kadar emegin bosa gitmesini istemiyoruz." dedi.

Asisini yaptiran yöre kadinlarindan Kezban Özdemir de asi oldugu için çok mutlu oldugunu belirterek, "Saglikçilar buralara kadar gelip asimizi yaptilar. Allah kendilerinden razi olsun. Bize düsen asi olmak. Biz de asimizi olduk. Allah bu belayi basimizdan biran önce defetsin." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA