New York'ta Hava Kalitesi Kritik Seviyede

ABD’nin batisinda devam eden orman yanginlarindan çikan duman, ülkenin dogusuna dogru ilerleyerek New York’u sardi. Manhattan’da hava kalitesi endeksi insan sagliginin tehdit altinda oldugu belirtilen 100 esigini asarak 157’ye yükseldi.

New York'ta Hava Kalitesi Kritik Seviyede
ABD’nin batisini saran orman yanginlarindan yükselen dumanlar, doguya dogru ilerlemeye baslarken hava kalitesini de düsürdü. New York’a kadar uzanan dumanlar, puslu bir gökyüzünün ortaya çikmasina neden oldu. Kentin Manhattan bölgesinde hava kalite endeksinin kritik 100 esigini asarak 157’ye yükseldigi belirtildi. Son ölçümle New York’un dünyanin en kötü hava kalitesine sahip kentleri arasinda bulunan Peru’nun baskenti Lima’yi ve Hindistan’in Kalküta kentini geride birakarak hava kalitesinin en düsük oldugu yerler arasina girdigi belirtildi. Astim ve kalp hastaligi gibi ciddi rahatsizligi bulunanlara açik hava aktivitelerinden kaçinmalari tavsiyesinde bulunuldu.

Ülkenin batisindaki orman yanginlarindan çikan duman Philadelphia, baskent Washington’da da etkili oldu. New York’u saran dumanlarin önümüzdeki günlerde etkisini yitirmesi beklenirken, gelecek aylarda daha fazla orman yangininin çikacagi öngörülüyor.

ABD’nin batisi alevlere teslim oldu

Ulusal Kuruluslararasi Itfaiye Merkezi’ne göre dün itibariyla ülkenin 13 eyaletinde devam eden 78 büyük yanginda 1 milyon 346 bin 736 dönüm alan küle döndü. Alevlerle mücadele için 20 binden fazla itfaiyeci ve destek personeli görevlendirildi.
Kaynak: İHA