Macron, Pegasus Casus Yazilimi Ile Telefonuna Sizildigi Süphesiyle Telefonunu Ve Hattini Degistirdi

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Israil merkezli NSO Group tarafindan gelistirilen Pegasus yazilimi ile telefonunun dinlendigine iliskin iddialarin ardindan cep telefonunu ve hattini degistirdi.

Macron, Pegasus Casus Yazilimi Ile Telefonuna Sizildigi Süphesiyle Telefonunu Ve Hattini Degistirdi
Geçtigimiz günlerde, Israil merkezli NSO Group tarafindan gelistirilen "Pegasus" casus yazilimi kullanilarak dünya genelinde 50 binden fazla kisinin telefonunun hedef alindigi ortaya çikmisti. Fransa merkezli Le Monde gazetesi, Pegasus casus yazilimi kullanilarak Fas hükümetinin Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron’a ait akilli telefonu gözetledigini iddia etmisti. Macron, Pegasus yazilimi ile telefonunun dinlendigine iliskin iddialar henüz kanitlanmamis olsa da tedbir olarak cep telefonunu ve hattini degistirdi.

Macron’a ait 2 Iphone, 1 Samsung ve 1 Teorem olmak üzere toplam 4 telefon bulunurken, telefonlardan hangisinin kullanimina son verildigi açiklanmadi. Macron’un telefonuna sizilip sizilmadigini belirlemek için çalismalarin hala devam ettigi ve güvenlik protokollerinin güçlendirildigi bildirildi.

Kaynak: İHA