Kurban Çadirlari Bir Yandan Toplanirken Bir Yandan Pazarliklar Sürüyor

Istanbul’da bayraminin üçüncü gününde kurban satis noktalarinda birçok çadir toplanirken az sayida hayvanlari kalan saticilar ise pazardaki bekleyislerini sürdürüyor.

Kurban Çadirlari Bir Yandan Toplanirken Bir Yandan Pazarliklar Sürüyor
Istanbul’da kurban pazarlarindaki hareketlilik bayraminin 3’üncü gününde büyük oranda sona erdi.

Kent genelinde kuruluna kurban pazarlarinin çogunda çadirlar kaldirilmaya baslanirken elinde az sayida hayvanlari kalan saticilar ise müsteri bekliyor.

Bayraminin ilk günü kurban kesemeyen vatandaslar, fiyatlarin düsmesinden dolayi kurban pazarinda yer yer yogunluk olusturdu. Bazi vatandaslarin düsen fiyatlar nedeniyle bayramin son günü adak kesmek için pazarlik yaptigi görüldü.

Elinde son 2 tane hayvan kalan hayvan saticisi Sabahattin Kale, kurbanliklari direge baglayarak son 2 tane kaldi diyerek alicina seslendi.

“Son 1 tane büyükbas hayvanimiz kaldi”

Kastamonu’dan gelen hayvan saticisi Sedat Bozaci, “Herkese iyi bayramlar diliyorum. 50 tane hayvanimiz vardi, son 1 tane büyükbas hayvanimiz kaldi. Bunu da satacagiz. Seneye yenileri arkadan yetisiyor. 10 veya 12’ye son verecegim. Kastamonu’dan geldik ve bugün gidiyoruz” dedi.



“Adak almaya geldim”

Adak almaya geldigini söyleyen Ali Öz, “Adak almaya geldim. Adagi dördüncü gününden sonra kesmem gerekiyor. O yüzden bugün geldim. Damadin köyden tanidigi çikinca uyguna aldik. Bin 500’e aldik. Pazarlik yapmadi. Buraya gelen vatandaslar pazarlik yapiyor” dedi.



“200 adet küçükbas getirmistim”

Yavas yavas toparlandiklarini ve 30 yildir bu isi yaptigini anlatan Muharrem Kiliç, “Ordu’dan geliyorum. Yavas yavas toparlaniyoruz. 200 adet küçükbas getirmistim. Ham olsun 15’e düstük. Birazdan da elimde kalanlari bitirmeyi düsünüyoruz. Fiyatlarimiz biraz geriledi” dedi.



“2 tane hayvanimiz kaldi”

Kirklareli’nden gelen elinde son 2 tane hayvan kaldigini anlatan Sabahattin Kale, “Kirklareli’nden geldik ve 150 tane hayvan getirdik. 2 tane hayvanimiz kaldi. Istedigimiz fiyatlara satamadik. Araç bekliyoruz ve geldikten sonra yola çikacagiz. Ortalama 2 bin liradan sattik. Ilk gelene uygun fiyattan verecegim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA