KKTC Cumhurbaskani Tatar, Birlesik Krallik'tan Diplomatlarla Görüsmesinde 'Kibris'ta Egemen Esitlik' Vurgusu Yapti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Birlesik Krallik Disisleri Bakanligindan Kibris Çözüm Süreci Koordinatörü Büyükelçi Ajay Sharma ile Birlesik Krallik Yüksek Komiseri Stephen Lillie'yi kabul etti.

Cumhurbaskanligindan yapilan yazili açiklamada, Cumhurbaskani Tatar, Büyükelçi Sharma ile Yüksek Komiser Lillie ile makaminda görüstügü belirtildi.

Görüsmenin, Cenevre'de gerçeklestirilen 5+BM gayriresmi Kibris konferansinin ardindan devam eden ortak zeminin bulunup bulunmadigina yönelik çalismalar çerçevesinde yapici bir ortamda gerçeklestirildigi belirtilen açiklamada, Tatar'in yarim asri askin süredir çözümsüz olarak devam eden ve en son Crans Montana'da çöken eski zeminde israrin ancak ve ancak statükonun devamina hizmet edeceginin altini çizdigi kaydedildi.

Açiklamada, "Cumhurbaskani Tatar, Kibris'ta sürdürülebilir bir çözümün anahtarinin taraflarin egemen esitliklerinin ve esit uluslararasi statülerinin taninmasiyla ve bunun taraflarca içsellestirilmesiyle mümkün olabilecegini, mevcut durumun olusturdugu dengesizlikte esitlige dayali sürdürülebilir bir uzlasinin mümkün olamayacagini bir kez daha muhataplarina tekrarladi." ifadeleri yer aldi.

Kaynak: AA