Kayip Tip Ögrencisi Onur Eker'i Arama Çalismalari Devam Ediyor

Ankara’nin Pursaklar ilçesinde kaçan kurbanlik koyunu yakalamak isterken kaybolan 20 yasindaki tip ögrencisi Onur Eker için sürdürülen arama kurtarma çalismalari havadan ve karadan devam ediyor.

Kayip Tip Ögrencisi Onur Eker'i Arama Çalismalari Devam Ediyor
Kirikkale Üniversitesi Tip Fakültesi ögrencisi Onur Eker, kaçan kurbanlik koyunu yakalamak isterken kaybolmustu. Ailesi tarafindan 20 yasindaki tip ögrencisinin bulunmasi için polis ve jandarmaya haber verilmis, olay yerine çok sayida arama kurtarma ekibi sevk edilmisti. Havadan helikopter destekli, termal kamera ve drone’nin da kullanildigi arama kurtarma çalismalarina çok sayida ekip ile devam ediliyor.

Olayin yasandigi gün saat 12.00 siralarinda kendi koyunlarinin kesim sirasi geldigini ve bu esnada kaçtigini ifade eden Onur Eker’in dedesi Zühtü Erdogan, “Kesecektik koyunu elimizden kaçirdik. Bu da kaçti, o mahalle aralarina girdi. Pesinden kostuk Onur’un. 2 kilometre götürdü bizi. Ondan sonra arkadan ben araba istedim gelen arabaya bindik, biraz da öyle gittik. Sonrasinda koyun yoldan çikti tarlaya girdi. Ben de arabayi oraya biraktim pesine girdim. Araba çalisir vaziyetteydi. Onur’a arabayi istop etmesini söyledim. Anahtari da cebine koymus. Yokus yukari bir yerden kosarak önüne geçmeye çalisti. 200 metre kovaladik” dedi.



“Annesi konumu attiktan sonra Onur’un sarji bitmis”

Onur ile kurbanlik koyunun tepeyi astigini dile getiren dede Zühtü Erdogan, “Ben de gittim arabayi alip oradan önlerine geçeyim asagidan diye düsündüm. Geldim arabanin anahtari yok, kaldim orada. Telefon da yok. Bir saat orada onlari bekledim. Bu hayvan asagiya gitmemis, dönmüs yukaridan dagin eteginden iyice yukariya tasimis Onur’u. Bir iki kilometre var orasi. Gittikten sonra Onur annesini aramis. Koyunu göremiyorum artik, kaybettim demis. Yolumu da sasirdim, bana bir konum at demis. Annesi konumu attiktan sonra Onur’un sarji bitmis” diye konustu.

Onur’un sarjinin bitmesinin ardindan bir yol görüp o yolun devamina geçtigini söyleyen Zühtü Erdogan söyle devam etti:

“Onur oradan bir yol görüyor, o yolun devamina geçiyor. Ardindan bahçeli bir eve rastliyor. Bu ev vadinin dibinde bir ev. Burada avci falan var. Kanatli hayvanlar ve 5-6 tane de köpek var. Bu köpekleri görünce korkuyor. O evde yasayan kadin ifadesinde, ‘Korktu su dere yukari gitti ters yöne gitti’ diyor. Yani eger köpekler korkutmasa köyün içine gelecek yarim saat, bir saat yürümeyle.”

“50 kilometrelik bu alanin içindedir herhalde”

Arama yaptiklari esnada haber geldigini aktaran dede Zühtü Erdogan, “Gittik oraya. Orada aradik, sonra oraya gece oldu tabii ki. Bir köpek geldi. Kokudan yola çikarak su yola devam etti. Orada köpek kokuyu bulamadi, kaybetti. O aksam Çalseki diye bir yer var, oradan kameraya görünmüs yolda. Görenlerin tarifleri ayni. Bir de çobana rastlamis. Çoban Onur ile konusmus. Yani oraya geldikleri zaman Onur iradesini elinde tutamiyor. Çoban konusmak istiyor ama Onur ‘Geziyorum’ diyor. Ters yönlere gidiyor. Dün aramamiz o sekilde oldu. Dün burada bir kadin görmüs. Haber verdi. Biz her ihtimale kosuyoruz. Kadin, ‘Ben resim çekiyordum, o çocugun elinde sopa vardi. Su karsi da var ya oradan söyle gidiyordu’ demis. Orada görmüs. Simdi burayi tariyoruz. Burada herhalde 50 kilometrelik bu alanin içinde” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA