Katar'dan Yemen'deki 'Kitligi Önleme' Çabalarina 100 Milyon Dolar Destek

Katar Emiri Seyh Temim bin Hamed Al Sani, Yemen'deki "kitligi önleme" çabalarina 100 milyon dolar tahsis etmeye karar verdi.

Katar resmi haber ajansi QNA'nin haberine göre, Al Sani, Birlesmis Milletler'e (BM) bagli Dünya Gida Programi'nin (WFP) Yemen'deki kitligi önleme ve gida güvenligini destekleme çabalarina destek olarak 100 milyon dolar tahsis edilmesi talimati verdi.

Bu miktar ile Yemen'deki insani krizin hafifletilmesi amaciyla gerçeklestirilen BM'nin acil insani yardim programlarinin desteklenecegi aktarildi.

- Yemen'deki iç savas

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de nüfusun yüzde 80'i insani yardim ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA