Erzurum Teknik Üniversitesi, Ögrenci Memnuniyetinde Ilk 20'De

Üniversite Arastirmalari Laboratuvari tarafindan yapilan Türkiye Üniversite Memnuniyeti Arastirmasi’nda (TÜMA) Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 125 devlet üniversitesi arasinda 18. sirada yer aldi.

Erzurum Teknik Üniversitesi, Ögrenci Memnuniyetinde Ilk 20'De
Üniversite Arastirmalari Laboratuvari tarafindan üniversitelerin memnuniyet düzeylerini belirlemek amaciyla yapilan Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi (TÜMA) 2021 raporu yayimlandi. Bu rapora göre ögrencilere yönelik yapilan anketler sonucunda Erzurum Teknik Üniversitesi geçen yila nazaran 41 basmak birden yükselerek devlet üniversiteleri arasinda 18. Sirada yer almayi basardi.

Her yil düzenli olarak yapilan ve Türkiye’de lisans düzeyinde ögrenim gören ögrencilerin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, üniversitelerin daha ögrenci merkezli olma yolunda ilerlemelerine katki sunma amaciyla hazirlanan listede ilk 20 üniversite arasinda yer almaktan memnuniyet duyduklarini ifade eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, yapilan çalismalarin karsiligini almaktan mutlu olduklarini ifade etti.

Bu basarinin tüm ETÜ Ailesine ait oldugunu vurgulayan Rektör Bülent Çakmak, ögrenci odakli üniversite olduklarini dile getirerek “Pandemi sürecinde çevrimiçi egitime en hizli sekilde entegre olan kurumlarin basinda geliyoruz. Hiçbir ögrencimizi magdur etmeden ögretim dönemini tamamladik. Gerek ögrencilerimize tanidigimiz sosyal ve kültürel hayat gerekse de bilimsel ve akademik hizmet her yil artarak devam ediyor. Yayimlanan raporlarda da bunu somut olarak görmekteyiz. Son olarak TÜMA’nin yayimladigi 2021 Raporunda ilk 20 içerisinde yer almis olmamiz Yeni YÖK vizyonu isiginda atmis oldugumuz adimlarin olumlu bir yansimasidir. Bu vesileyle emegi geçen herkese tesekkür ediyor, nice basarilarda bulusmayi temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA