Dünyaca Ünlü Sahil Adeta Doldu Tasti, Sosyal Mesafe Unutuldu

Antalya’nin dünyaca ünlü Konyaalti Sahili, 9 günlük Kurban Bayrami tatili firsat bilerek kente gelen yerli vatandaslarla adeta doldu tasti. Son günlerde artan vaka sayilarina ragmen vatandaslarin sosyal mesafe kurallarina uymadigi görüldü.

Dünyaca Ünlü Sahil Adeta Doldu Tasti, Sosyal Mesafe Unutuldu
Dünyanin en önemli turizm destinasyonlari arasinda yer alan Antalya’da, sezonun açilmasiyla baslayan yabanci turist yogunluguna, 9 günlük Kurban Bayrami tatilinin eklenmesiyle yerli misafirler de dahil oldu. Geçen yil pandemiden dolayi tatile çikamayan yerli turistlerin adresi turizm kenti Antalya oldu. Akdeniz’in incisi Antalya’da, misafirlerin en çok tercih ettigi yer ise denizi ve kumu ile dünyanin en ünlü plajlari arasinda bulunan Konyaalti Sahili oldu.

Sosyal mesafe unutuldu

Deniz suyunun 28, hava sicakliginin 33 derece ölçüldügü kentte misafirlerin büyük çogunlugu denizde vakit geçirdi. Tatilcilerin bir kismi ise semsiye altinda sezlonglarda, ya da sahil bandindaki agaçlik alanda zaman geçirdi. Ögle saatleri olmasina ragmen sahildeki yogunlugunun üst seviyede oldugu dikkat çekti. Bazi tatilciler ise su sporlarindaki aktiviteler ile adrenalin dolu anlar yasadi. Günesli havadan korunmak isteyen bazi turistler ise agaç altlarinda uyuyarak zaman geçirdi. Öte yandan son günlerde artan vaka sayilarina ve Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin uyarilarini dikkate almayan vatandaslarin sosyal mesafe kurallarina uymadigi görüldü.



"Serinlemek için kendimizi buraya attik"

Tekirdag’dan tatile gelen Dogukan Demircioglullari, “Geçen yil yasanan pandemiden sonra güzel oldu. Antalya’ya gelmekten çok memnunum. Medeniyet sehri gibi bir yer. Insanlar sikildi, gelmek istiyorlar. Serinlemek için kendimizi buraya attik. Bence Antalya’ya göre kalabalik degil” dedi.

Nursen Tomruk ise, “Gerçekten ilk defa geliyorum. Çok güzel bir yer. Çevre düzenlemesi ve insanlari olarak çok güzel. Tekrar gelmek isterim. 10 günlük tatile geldik. Bayram tatilimizi degerlendirmek istedik” diye konustu.

Kaynak: İHA