Dört Mevsim Huzurun Adresi Belenova Sosyal Tesisleri

Aydin’in rakimi en yüksek yerleri arasinda yer alan Kuyucak ilçesine bagli bin 200 rakimli Gedik mevkiinde bulunan Belenova Sosyal Tesisleri, muhtesem manzarasi ile dört mevsim ziyaretçi akinina ugruyor. Ziyaretçiler tarafindan Aydin’in Uludag’i olarak adlandirilan tesislerin çam ormani içerisinde huzurlu yasamin da adresi olacagini ifade eden Kuyucak Belediye Baskani Metin Ertürk, “Bu güzellikleri herkesin yasamasini, çam kokulu bol oksijenli, temiz havada nefes almalarini tavsiye ediyorum. Kuyucak Belenova Sosyal Tesisleri’mize herkesi bekliyoruz” dedi.

Dört Mevsim Huzurun Adresi Belenova Sosyal Tesisleri
Kuyucak Belediyesi’nin Tarim ve Orman Bakanligi’ndan tahsis ettigi çam ormanlari ve gölün de bulundugu 150 dönüm arazi üzerine kurulan Belenova Sosyal Tesisleri, yilin dört mevsiminde ziyaretçi akinina ugruyor. Bin 200 ile bin 400 rakim arasinda degisen ormanlik alanda bulunan tesiste her türlü sosyal aktivite yapilabiliyor. Dogal güzellikleri ve belediye tarafindan isletilen tesisin sundugu hizmetlerden faydalanan ziyaretçiler de duyduklari memnuniyetle herkesi bu tesise davet ediyor. Havadan da drone kamerasi ile görüntülenen tesis ve çevresi, muhtesem manzarasiyla ziyaretçilerini hayran birakiyor.

“Burasi da Aydin’in Uludag’i”

Çok sayida ziyaretçinin de ugrak yeri haline gelen Belenova Sosyal Tesisleri, ilk kez gelenlerde büyük etki yapiyor. “Bizler ‘Bursa’nin Uludag’i var’ biliyorduk. Ama burasi da Aydin’in Uludag’iymis” diyen Istanbul’dan gelen ziyaretçilerden Elif Deniz; “Buraya Istanbul’dan geliyorum. 10 yil önce üniversiteyi burada okumustum. Tekrar gelmek nasip oldu. Ama 10 yil önce burasi ve böyle imkanlari yoktu. Gezip gördügümüzde gerçekten de buranin Aydin’in Uludag’i oldugunu gördüm. Pandemi sürecinde çocuklarimizla çok sikilmistik. Temiz havasi, sahane manzarasi, gölü, çam ormanlari, kus sesleri, muhtesem dogasi, oyun alanlari, sosyal tesisleri, hizmeti ve ortami ile her seyden çok memnun kaldik. Çocuklarimiz burada çok eglendi. Kendisini tanimiyorum ama bu eseri buraya kazandiran Kuyucak Belediye Baskanina çok tesekkür ediyorum. Kendisine bu muhtesem eseri halkla bulusturdugu için çok çok tesekkür ediyorum. Tüm Türkiye’yi de buraya davet ediyorum. Gelsinler, görsünler ve bu muhtesem ortami yasasinlar” dedi.

“Sosyal imkanlari ile dört dörtlük bir yer”

Aydin’dan gelen misafirler; “Burada her türlü imkan var ve çok uygun fiyatlarla sunuluyor. Etimizi yanimizda getirip kendimiz pisirip yiyoruz. Kömür ve çay gibi birçok imkan var. Herkesin rahat edebilecegi, spor yapabilecegi, dinlenebilecegi, gezebilecegi, kahvalti yapabilecegi ve ailecek dinlenebilecegi her türlü imkan var. Herkese tavsiye ederiz” dedi.

“Dört mevsim huzurun ve muhtesem manzaranin adresi”

Dört mevsim huzurun ve muhtesem manzaranin adresi olan Kuyucak Belenova Sosyal Tesislerinin 2019 yilinda bölgeye kazandirildigini ifade eden Kuyucak Belediye Baskani Metin Ertürk; “Bu tesisler belediyemiz tarafindan yapildi. Su anda bulundugumuz alan 15 hektarlik yani 150 dönümlük bir orman alani. Biz burada ormani ve agaçlara hiç dokunmadan, mevcut orman florasini degerlendirmek suretiyle bu tesislerimizi bos alanlara oturttuk. Kuyucak basta olmak üzere çevre ilçelerde ve Aydinli halkimizin yaz ve kis aylarinda orman havasini yasayabilecekleri sosyal tesisler bugüne kadar yoktu. Biz 2018 yilinda bunu planladik. Orman Bakanligi’mizla yaptigimiz görüsmeler neticesinde Gedik gölgesi dedigimiz Belenova Sosyal Tesisleri’ni bu bölgede yapmaya karar verdik. Projemizi yaptik ve bu alanin Orman Bakanligi’ndan belediyemize tahsisini sagladik. Bu tesislerin yapimina 2019 yili aralik aylarinda basladik ve 2020 yilinda da insaatini bitirerek tesisimizi arkalik ayinda hizmete açtik. Burada gördügünüz gibi lokantasiyla, kafeteryasiyla, çocuk oyun parkiyla, tenis kortu, voleybol, basketbol sahasi ile sosyal donatilari ile beraber halkimizin ailesi ile birlikte huzur içerisinde rahat bir ortamda dinlenebilecegi, vakit geçirebilecegi ve her türlü sosyal aktivitesini yerine getirebilecek bir alan olusturmayi planlamistik ve bunu da basardik. Burasi bin 400 rakimlara yaklasan bir yükseklikte. Menderes Ovasinin bulundugu yerlesim alanlarinda sicaklik ile buradaki sicaklik arasinda 10 derece fark vardir" dedi.

“Vatandaslarimiza huzur vadediyoruz”

Belenova Sosyal Tesislerine gelen ziyaretçilere huzur vaat ettiklerini ifade eden Baskan Ertürk, “Bizim vatandaslarimiza buradaki sumak istedigimiz en önemli seylerden birisi huzur. Biz vatandaslarimiza burada huzur vadediyoruz. Hakikaten endemik bitkileri ile, florasi ile burasi insana huzur veren bir yapiya sahip. Yani buraya geldiginizde çam ormaninin kokusunu dahi hissedebiliyorsunuz. Burasi Belenova, Saricaova, Musakolu, Yesildere, Ovacik mahallelerimizin tam ortasinda ve Ödemis-Izmir-Aydin karayolu üzerinde yer aliyor. Il disindan oldugu kadar yakin mahallelerimizden de çok sayida ziyaretçimiz geliyor. Zengin dogal örtüsü ile hem mahalle sakinlerimiz hem de ziyaretçilerimiz hayatlarindan memnun. Buraya gelen misafirlerimiz bu yerlesim alanlarindaki insanlarimizi da tanima firsati yakalayabilir ve o köylerimizi ziyaret edebilirler. Yürüyüsler yapabilirler. Bisiklet turlari yapabilirler. Bu mahallelerimizdeki sulak arazilerde yetisen bol çesitli sebze ve meyvelerden, Kestane ve Kirazlardan tadabilirler. Çok verimli bir bölge olan bu alanda yasayan vatandaslarimiza da her alanda destek olmaya, ürünlerine de deger katmaya çalisiyoruz” diyerek herkesi Belenova Sosyal Tesisleri’ne davet etti.

Mevsimine göre açan gelincik gibi birçok endemik çiçegin yani sira yayla iklimi nedeniyle yeni yeni çiçeklerini açan lavantalarin bulundugu alanlar ise fotograf tutkunlarini tesislere çekiyor. Kanarya ve bülbüller ise muhtesem melodileri ile ziyaretçilere gün boyu konser vermeye devam ediyor.
Kaynak: İHA