Diyarbakir Anneleri Kurban Bayrami'nda Da Evlatlarinin Yolunu Gözlüyor

Anne Nihal Çiftçi: 'Her bayram daha çok aci çekiyorum. Oglum gelirse dünyaya yeniden gelmis olurum' Anne Güzide Demir: 'Bu bayramda oglum gelmis olsaydi dünyalar benim olurdu. Çok sevinirdim'

PKK'li teröristlerin daga kaçirdigi çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önünde oturma eylemi yapan Diyarbakir anneleri Kurban Bayrami'nda evlatlarinin yolunu gözlüyor.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 689'uncu gününde devam ediyor.

Hakkari'den 9 yil önce 14 yasinda daga kaçirilan oglu Emircan için eylem yapan anne Nihal Çiftçi, oglunun 10 yil önce Kurban Bayrami'nda kandirilarak kaçirildigini söyledi.

O günden bu yana gönlünce bayram yapamadigini ifade eden Çiftçi, "HDP tarafindan oglum kaçirildi. Ne haklari vardi bunu bize yasatmaya? Oglumu HDP'den istiyorum. Oglumu vermedikleri sürece buradan ayrilmayacagim. Her bayram daha çok aci çekiyorum. Oglum gelirse dünyaya yeniden gelmis olurum." dedi.

Ogluna seslenen Çiftçi, "Gel bu hasretlik bitsin. Oglum çok özledim. Gözlerine bakmaya hasretim." ifadelerini kullandi.

Diyarbakir'in Baglar ilçesinden oturma eylemine katilan Güzide Demir ise bayrami oglunun hasretiyle geçirdigini belirtti.

Oglunu çok özledigini dile getiren Demir, "Oglum ölmeden gel seni göreyim. 12 bayramdir oglumu görmüyorum. Yüzüne hasret kaldim. Bu bayramda oglum gelmis olsaydi, dünyalar benim olurdu. Çok sevinirdim." diye konustu.

Kaynak: AA