Disisleri Bakani Çavusoglu, Antalya'da Medya Merkezi Açilisinda Konustu Açiklamasi (2)

'Basin yayin organlarinin, medyanin disaridan fonlanmasi ve ülkemizin ulusal güvenligini tehdit edecek sekilde baskalari tarafindan yönetilmesi de son derece tehlikelidir, bir ulusal güvenlik meselesidir. 'Medyamizin, basinimizin her bakimdan bagimsiz ve tarafsiz olmasi, demokrasimiz, ülkemiz, gelecegimiz için önemlidir'

Disisleri Bakani Çavusoglu, Antalya'da Medya Merkezi Açilisinda Konustu Açiklamasi (2)
Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Basin yayin organlarinin, medyanin disaridan fonlanmasi ve ülkemizin ulusal güvenligini tehdit edecek sekilde baskalari tarafindan yönetilmesi de son derece tehlikelidir, bir ulusal güvenlik meselesidir." dedi.

Çavusoglu, Antalya'da televizyon, gazete, web haber ve radyo yayinlari bulunan Lider Medya'nin genel merkezinin açilis törenindeki konusmasinda, demokrasinin önemli güçlerinden medyanin güzellikleri anlattigi gibi yöneticilerin eksiklikleri görmesine de vesile oldugunu belirtti.

Medyanin tarafsiz, bagimsiz olabilmesi için ekonomik güce de sahip olmasi gerektiginin farkinda olduklarini ifade eden Çavusoglu, medya kuruluslarinin zaman zaman "yandas", "onun, bunun yaninda" gibi elestirilere maruz kaldigina dikkati çekti.

Bu durumun dünyanin her yerinde var oldugunu aktaran Çavusoglu, örnegin Ingiltere'de, ABD'de hangi gazetenin ya da televizyonun demokrat, cumhuriyetçi veya muhafazakar oldugunun bilindigini kaydetti.

Basin yayin organlarinin ya da yönetenlerinin farkli ideolojileri olabilecegini ancak temel ilkelerden sasmamak gerektigini vurgulayan Çavusoglu, söyle konustu:

"Bugün Türkiye'de iktidari destekleyen de acimasizca elestiren yayin kuruluslari da var. Bu da dogal, bunlar da olacak. Bizi elestirenlerden bazen hoslanmiyoruz oysa bu demokrasinin bir geregidir. Oysa son günlerde baska tartismalara sahit oluyoruz. Özellikle basin yayin organlarinin, medyanin disaridan fonlanmasi ve ülkemizin ulusal güvenligini tehdit edecek sekilde baskalari tarafindan yönetilmesi de son derece tehlikelidir, bir ulusal güvenlik meselesidir. O nedenle medyamizin, basinimizin her bakimdan bagimsiz ve tarafsiz olmasi, demokrasimiz, ülkemiz, gelecegimiz için önemlidir."

- Antalya Diplomasi Forumu gelecek yil mart ya da mayista yapilacak

Bakan Çavusoglu, Antalya'nin turizm, tarimin disinda diplomasinin de merkezi haline geldigini belirtti.

Kentin, NATO, G20 Liderler Zirvesi gibi birçok uluslararasi programa ev sahipligi yaptigini animsatan Çavusoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, TBMM'nin, kendisinin ve birçok bakanin bazi programlarini Antalya'da gerçeklestirdiklerini kaydetti.

Haziranda da Antalya Diplomasi Forumu ile devlet liderlerinin, disisleri bakanlarinin, aydinlarin Antalya'da bulundugunu dile getiren Çavusoglu, forumun geleneksel hale gelecegini, gelecek yil da mart ya da mayista Antalya'da düzenlenecegini bildirdi.

Antalya Valisi Ersin Yazici da medyanin demokrasinin vazgeçilmez önemli unsuru oldugunu belirterek, medya mensuplarinin da görevini yaparken dürüstlükten, demokrasiden ve tarafsizliktan ayrilmamasi gerektigini ifade etti.

Lider Medya Kurucusu Ender Alkoçlar ise dogru, belgeli haberleri kamuoyuna iletmek amaciyla büyük bir ekip kurarak yola çiktiklarini söyledi.

(Bitti)
Kaynak: AA