DIGED Ile HÜDAYI Vakfi, 15 Ton Kurban Eti Dagitti

Dicle Ilim Irfan Gençlik ve Yardimlasma Dernegi (DIGED) ile Aziz Mahmüd Hüdayi Vakfi isbirligi ile aralarinda Diyarbakir’in da oldugu 6 ilde 40 büyükbas hayvandan elde edilen 15 ton kurban eti, kimsesiz ve yardima muhtaç vatandaslara ulastirildi.

DIGED Ile HÜDAYI Vakfi, 15 Ton Kurban Eti Dagitti
Yapilan yardimlarla ilgili bilgi veren DIGED Yönetim Kurulu Baskani Baris Eren, yaptiklari hayirlarin sadece Allah rizasi için oldugunu belirterek, “Çok medyatik olmamaya özen gösteriyoruz. Çünkü veren el ile alan el arasinda bir araci konumunda oldugumuzdan görevimizi yerine getirmeye çalisiyoruz. Pandemi süreciyle ve bölgemizin içinde bulundugu durum ile birlikte ciddi manada ihtiyaç sahibi ailelerimiz bulunmaktadir. Biz bunlari gidip görerek yerinde tespit ediyoruz. Yardima muhtaç ailelere dernek olarak gerekli yardimda bulunuyoruz. Diyarbakir basta olmak üzere 6 ilimizde bugünden itibaren kurban bayrami vesilesiyle 40 büyükbas hayvan kesiminden elde ettigimiz 15 ton kurban etini de yardima muhtaç kimsesiz vatandaslara ulastirdik ve ulastirmaya devam ediyoruz” dedi.



“DIGED ile birlikte insani yardim kismina agirlik verdik”

Kayapinar Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve DIGET yönetiminde bulunan Veysel Sert, “Bölgemiz uzun yillar boyunca sosyolojik nedenlerden dolayi bir takim sikintilar çekti ve göçler aldi. Fakat bugün o eskiler geride kaldi ve suanda toparlanma asamasindadir. Bizlerde bu baglamda insani yardim kismina agirlik verdik. Yardimlasma faaliyetleri çerçevesinde yardima muhtaç her ailenin yaninda olmak için elimizi tasin altina koyduk ve bu görevi yerine getirmeye çalisiyoruz. Bundan sonrada DIGED ile birlikte tüm faaliyetlerimiz devam edecek. Bizimde çorbada bir tuzumuz olduysa ne mutlu biz diyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan DIGED yönetimi ve çalisanlari yardima muhtaç ailelere kurban etini bizzat evlerine kadar giderek ulastirdi.

Yapilan kurban eti yardimini alan vatandaslar, DIGED yönetimine ve çalisanlarina tesekkür etti.
Kaynak: İHA