Cansuyu Dernegi Gönüllüleri Lübnan'daki Yetim Ve Öksüz Çocuklara Bayram Harçligi Verdi

Cansuyu Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Lübnan yardim koordinatörü Murat Sali: 'Türkiye'deki bayram harçligi gelenegini burada da yasatmis olduk. Bu yetimler ümmetin yetimleridir, onlara sahip çikmamiz, baslarini oksamamiz gerekiyor'

Cansuyu Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi ekibi, Lübnan'in baskenti Beyrut'ta bir yetimhanede kalan yetim ve öksüz çocuklara bayram harçligi verdi.

Türkiye'deki hayirseverlerin kurban bagislarini Filistinli mültecilerin yasadigi Burc el-Baracine kampinda bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ulastiran Cansuyu ekibi, yardimlarin tamamlanmasinin ardindan kent merkezinde 51 yetim ve öksüz çocugun barindigi Darulaytam Al Islamiyye yetimhanesini ziyaret etti.

Yaslari 13 ila 17 arasinda degisen çocuklarla oyunlar oynayip, sohbet eden ekip, çocuklara balon ve seker vererek yüzlerini güldürdü.

Ekip daha sonra, Türkiye'deki bayram harçligi gelenegini yasatmak ve onlara maddi anlamda destek olmak amaciyla tüm çocuklara zarfla bayram harçligi verdi.

Dernegin Lübnan yardim koordinatörü Murat Sali, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulastirdiktan sonra yetimhane ziyaretinde yetim ve öksüz çocuklarla güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Sali, bu çocuklarla bir arada olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'de olsaydik kendi çocuklarimiza bayram harçligi verecektik. Buradaki yetimleri kendi çocuklarimizin yerine koyup bayram harçligi dagittik. Türkiye'deki bayram harçligi gelenegini burada da yasatmis olduk. Bu yetimler ümmetin yetimleridir, onlara sahip çikmamiz, baslarini oksamamiz gerekiyor." dedi.

Yaklasik 33 yil önce Mardin'den Beyrut'a gelin olarak gelen Gülsen Saglam, uzun yillar Beyrut'ta bir yetimhanede müdürlük yaparak yetim ve öksüzlere sahip çikti.

Saglam, Lübnan genelinde Darulaytam Al Islamiyye adi altinda 58 yetimhanenin bulundugunu söyledi.

Bu yetimhanelerde çocuklarin 18 yasina kadar koruma altinda oldugunu belirten Saglam, yetimhanede çocuklarin tüm ihtiyaçlarinin karsiladigini aktardi.

Çocuklari bayramda sevindirdikleri için dernek ekibine tesekkür eden Saglam, "Bu bayramda çocuklara hem hediye verdiler hem de onlarla oyun oynadilar. Bu çocuklarin sevgiye, destege çok ihtiyaçlari var. Yetimhaneye bagis, yardim, hediye geliyor ama bayram harçligi verildigini görmedim. Çocuklar çok sevindi ve bence bayramda çocuklari sevindirmek çok önemlidir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA