Büyüksen Çifti Cinayetinin Yabanci Uyruklu Zanlisi Tutuklandi

Konya’da 2018 yilinda cinayete kurban giden Metin ve Necla Büyüksen çiftini öldürdügü iddiasiyla yakalanan yabanci uyruklu cinayet zanlisi, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Büyüksen Çifti Cinayetinin Yabanci Uyruklu Zanlisi Tutuklandi
Cinayet, 3 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 23.00 siralarinda, merkez Karatay ilçesine bagli Ismil Mahallesi 62. Sokak’ta bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Metin Büyüksen (55) ve Necla Büyüksen (54) çifti, eve giren yüzü maskeli bir saldirgan tarafindan tüfekle vurularak öldürüldü, basina tüfegin dipçigiyle vurulan kizlari Büsra Büyüksen ise olaydan ölü numarasi yaparak yarali kurtuldu. Olaydan sonra kaçan saldirgan aradan 3 yil geçmesine ragmen bulunamamisti.

Olayin üzerinden 3 yil geçmesine ragmen baba ve annesinin katil zanlisinin bulunmamasi üzerine Necla ve Metin Büyüksen’in doktor oglu Osman Büyüksen bir televizyon programina çikarak katilin yakalanmasi için Cumhurbaskani Erdogan’dan yardim istemisti. Cinayetin çözülebilmesi için Jandarma Genel Komutanliginca özel olarak jandarma dedektifleri olan JASAT ekipleri görevlendirildi. JASAT ekipleri ve Konya Il Jandarma Komutanligi tarafindan Büyüksen çiftinin cinayet sorusturmasina iliskin 13 Temmuz tarihinde çok sayidaki adrese safak vakti operasyon düzenledi.

Operasyon kapsaminda 25 kisi gözaltina alinirken, sahislara ait ev ve araçlarinda da arama yapildi.

Sorusturma kapsaminda, gece yarisi Il Jandarma Komutanligindaki 25 süpheli arasinda bulunan Abdullah B. ve Esra T. Konya Adliyesine sevk edildi. Abdullah B. ve Esra T’nin azmettirici olduklari iddia edilirken, süphelilerin azmettirdigi ve firari oldugu öne sürülen cinayet zanlilarinin yanlis eve girerek Büyüksen çiftini öldürdügü iddia edildi. Yapilan sorgulamada Esra T.’nin öldürülen Büyüksen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komsularinin oglu Hüseyin K.’nin eski sevgilisi oldugu ortaya çikti. Esra T.’nin, Hüseyin K.’nin, ailesinin baskisiyla kendisinden ayrildigini ve bu nedenle o aileye zarar vermek istedigini, bu durumu sevgilisi Abdullah B.’ye anlattigi ve sevgilisinin de para karsiligi 2 kisi kiralayip korkutup, zarar vermeleri için Hüseyin K.’nin evine gönderdigi öne sürüldü. Abdullah B.’nin kiraladigi 2 kisinin kendilerine verilen adresi karistirip Hüseyin K.’nin ailesi yerine komsulari Büyüksen çiftini öldürdükleri belirtildi.

Süpheliler Abdullah B. ve Esra T. ’kasten öldürmeye azmettirme’, Zekeriya O. ve Mustafa O. de ’kasten öldürmeye yardim etme’ suçlarindan sevk edildikleri mahkemece tutuklandi. Adliyeye sevk edilen 1 süpheli adli kontrol karari, jandarmadaki 20 süpheli ise ifadelerinin ardindan serbest birakildi. Cinayete kurban giden Necla Büyüksen ve esi Metin Büyüksen çiftinin cinayet süphelisi oldugu iddiasiyla Ankara’da yakalanan Afganistan uyruklu Hamidullah A., Konya Il Jandarma Komutanligindaki sorgusunun ardindan adliyeye sevk edildi. Hakim karsisina çikan süpheli Hamidullah A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA