Bos Araziyi Çöplüge Çeviren Kadin Mahalleyi Kokuya Bogdu

Bolu’da topladigi çöpleri bos arazide biriktiren yasli kadin, Kurban Bayrami’nda kesilen hayvanlarin sakatatlarini da araziye atinca mahalleyi kokuya bogdu. Olay yerine gelen temizlik ekipleri, 2 saatlik çalismayla çöpleri temizledi.

Bos Araziyi Çöplüge Çeviren Kadin Mahalleyi Kokuya Bogdu
Aktas Mahallesi Akinci Sokak’ta yasayan Z.B. isimli kadin, uzun süredir farkli yerlerden topladigi çöpleri yasadigi evin önündeki bos arazide toplamaya basladi.

Otomobil parçasindan yiyecege kadar onlarca farkli çöpü toplayan Z.B., Kurban Bayrami’nda kesilen hayvanlarin sakatatlarini da bos araziye koyunca mahalleye kötü bir koku yayildi. Kokudan rahatsiz olan mahalle sakinleri durumu Bolu Belediyesi Zabita Müdürlügü ekiplerine haber verdi. Ihbar üzerine bölgeye gelen Bolu Belediyesi Zabita Müdürlügü ve Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, inceleme yaptiktan sonra saglik tehdidi olusturan çöplerin bir an önce bertaraf edilmesi için çalisma baslatti. Bu sirada ekipler çöpleri toplayan kadini da tespit ederek bölgeye getirdi. Z.B., bazi çöpleri kullanacagini söyleyerek vermek istemedi. Ekipler ise kadina ihtiyaçlarinin gerekirse belediye tarafindan karsilanabilecegini belirterek, yaklasik 2 saatlik çalismayla çöpleri temizledi. Bazi mahalle sakinlerinin Z.B.’nin evinde ve apartmanin siginak kisminda da çöp biriktirdigini bildirmesi üzerine zabita ekiplerinin izin alarak bu alanlarda inceleme yapacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA