Batman'da Sevek Mesire Alani Gençlere Is Kapisi Araladi

Batman’in Sason ilçesinde huzurun saglanmasinin ardindan Dicle Kalkinma Ajansinin (DIKA) destekleriyle olusturulan Sevek mesire alani yüzlerce gence is kapisi araladi.

Batman'da Sevek Mesire Alani Gençlere Is Kapisi Araladi
Sason’da Köylere Hizmet Götürme Birligi tarafindan Dicle Kalkinma Ajansina teklif edilen ve ajans tarafindan yapimi uygun görülen Sevek Doga Turizmi Projesi tamamlanarak vatandaslarin hizmetine sunuldu. Batman ve bölge illerden Sevek mesire alanina gelen vatandaslar, piknik yaparak aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmeye basladi.

Ilçede yasayan vatandaslar tarafindan mesire alaninda açilan yeme içme isletmeleri ise yüzden fazla gence yeni is kapisi oldu.

Mesire alaninda kardesleriyle beraber üç isletme açtiklarini belirten Zeki Avci, “DIKA ve kaymakamlik tarafindan 4 yil önce burada çesitli düzenlemelerin yapilacaginin söylenmesiyle bize ait olan topraklari mesire alanina hibe ettik. Burada yapilan çalismalarin bitmesiyle ben, agabeyim ve kardeslerim 6 ay önce burada kendi bahçelerimizde 3 isletmeyi halkimiza açtik. Batman ve çevre illerden buraya gelen vatandaslar serin bir ortamda piknik yapma firsati buluyor. Gayet buradan mutlu ayriliyorlar. Ilçemize, vatandaslarimiza bir katkimiz olursa bu bizleri sevindiriyor. Batman’da sicaklik 45 dereceyi bulurken, burasi 35 derecelerdedir. Buraya gelen vatandaslar serin ve yesil bir ortamda piknik yapiyor. Özelikle ilkbaharda burasi daha güzel oluyor. Ilkbaharda selalelerimiz akiyor. Yaz aylarinda akan suyun bir bölümünü sulama kanallarina aktariyoruz. Su anda 10 isletme burada faaliyet göstermektedir. Insallah daha fazla isletme açilarak ilçeye katkisi daha fazla olur” dedi.

Kaynak: İHA