Bakan Soylu Açiklamasi 'Bir Vatandasimizin Murgul'da Ögleden Sonra Kayip Oldugu Bilgisi Var; Insallah Sag Salim Ulasiriz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Artvin’de bugün etkili olan selde Murgul ilçesinde bir vatandasla ilgili kendilerine kayip bilgisi geldigini belirterek “Telefon sinyali ve baz yeri veriyor ama vatandasimiza ulasmakta zorluk çekiyoruz. Ilk baz yeri verdigi yerde ulasmaya çalistik, orada bulamadik, yeni bir baz yeri veriyor, oraya da arkadaslarimiz bakiyorlar. Bir yansima olup olmayacagini düsünüyorlar. Insallah sag salim ulasiriz” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Bir Vatandasimizin Murgul'da Ögleden Sonra Kayip Oldugu Bilgisi Var; Insallah Sag Salim Ulasiriz'
Arhavi Gençlik Merkezindeki Afet Koordinayon Toplantisi sonrasinda basin mensuplarina beraberindeki Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ile birlikte açiklamalarda bulunan Bakan Soylu, Arhavi’nin Bogaziçi Mahallesi hariç hemen hemen her yerine elektrik verildigini söyledi.

Bakan Soylu “Insallah yarin aksama kadar da Bogaziçi Mahallesi’ne arkadaslarimiz elektrigi vermeyi planliyorlar. Arhavi’nin su konusunda bir problemi var. problem su, ana hat maalesef dere yataginin içerisinde kalmis oldu. Yoldaydi, yol gidince dere yataginin içerisinde kaldi. Bununla ilgili hem DSI hem Karayollari hem de Iller Bankasi belediye ile birlikte ortak bir çalisma gerçeklestiriyorlar. Bunun ne kadar sürecegi konusunda bir degerlendirme yapamiyoruz. Onun için bu konuda gerek içme suyu tedarikini sürekli olarak tirlarla birlikte içme suyu hem damacanalar hem de diger siselerle, pet siselerle beraber getiriyoruz. Kullanma suyunda bir müddet bir kaç gün için buradan tekrar Arhavili vatandaslarimiz bizi bagislasin ama hep beraber aldigimiz karar çerçevesinde tankerle yapacagiz. Bu esnada arkadaslarimiz da bu dedigimiz yukaridan asagiya gelen hatti, onu yolun üzerine almaya çalisacaklar. Burada biraz sabir bekliyoruz. Sel nedeniyle 30 köy yolu kapaliydi, 22’si açildi, 8 köy yolu kapali. Onu da yarin aksama kadar bitirmeyi planliyoruz. Daha sonra da 19 yayla yolunda problem var. Insallah onu da ertesi gün bitirmeye çalisacak arkadaslarimiz” diye konustu.

Murgul ilçesinde sanayi sitesinin disinda çok büyük bir problem gözükmedigini ancak bir vatandasin kayip oldugu bilgisinin kendilerine geldigini kaydeden Bakan Soylu “Bir vatandasimizin Murgul’da ögleden sonra kayip oldugu bilgisi var. Buna ait çalisma da gerçeklestiriliyor. Telefon sinyali ve baz yeri veriyor ama vatandasimiza ulasmakta zorluk çekiyoruz. Ilk baz yeri verdigi yerde ulasmaya çalistik, orada bulamadik, yeni bir baz yeri veriyor, oraya da arkadaslarimiz bakiyorlar. Bir yansima olup olmayacagini düsünüyorlar. Insallah sagsalim ulasiriz. Arama kurtarma ekibimiz var. 48 kisilik bir arama-kurtarma ekibini de oraya sevk ettik. Su ana kadar bir can kaybi bilgimiz yok. Bu sevindirici. Bir aramamiz var. Insallah ona da sag salim ulasiriz düsüncesi içerisindeyiz. Tekrar geçmis olsun” ifadelerini kullandi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ise devletin bütün kurumlariyla olayin üzerinde oldugunu hatirlatarak “Olaganüstü bir seferberlik var burada. Insallah bu aferin izleri en kisa sürede ortadan kaldirmak için çok büyük bir gayretle bütün kurumlarimiz çalisiyorlar. Ulasim açisindan sadece Arhavi-Ortaca yolunda bir sikintimiz var. Arkadaslarimiz orada da çalisiyorlar. 30 adet köy yolundan 8 tanesinde sikintimiz var. Yarin itibariyla bunlarin hepsini açacagiz. Haberlesmede de mobilde hiç bir sikintimiz yok. Sabit abonelerde kismen de olsa sikintilarimiz var. Mobil istasyonlarimiz da bölgede yedek olarak bekletilmekte. Insallah en kisa sürede bu afetin izlerini ortadan kaldirmak için devletimiz bütün kurumlariyla, bütün arkadaslarimizla olaganüstü bir gayret gösteriyorlar. Her zaman oldugu gibi yine kisa zamanda bu olayin da üstesinden gelerek vatandasimizin eski, afet öncesi durumuna bir an önce döndürmek için insallah seferberlik halinde çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Murgul ilçesinde kayip olan sahsin 43 yasindaki kamyon soförü Serdar Yigit oldugu ve arama çalismalarinin sabah erken saatlerinden itibaren tekrar baslayacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA