Arhavi Sokaklarinda Derenin Tasmasi Sonucu Biriken Suyun Önemli Bölümü Tahliye Edildi

Arhavi ilçe merkezinde, saganak nedeniyle debisi yükselen Kapisre Deresi'nin tasmasi sonucu biriken suyun önemli bölümü tahliye edildi.

Ilçe merkezinden geçen derenin tasmasi sonucu Bogaziçi Mahallesi'ndeki binalarin tamamina yakininin zemin ve giris katlarinin yani sira cadde ve sokaklar da su altinda kaldi.

DSI, Karayollari ve belediyelerin yani sira ilgili kurum ve kuruluslarin ekip ve is makinelerinin yardimiyla binalar ve sokaklarda biriken suyu tahliye çalismalari devam ediyor.

Çevre illerden de getirtilen vidanjörler yardimiyla suyun önemli bölümü tahliye edildi. Suyun tahliye edildigi bölgedeki vatandaslar ev ve is yerlerinde temizlik çalismasina basladi.

AFAD, AKUT, JAK ve emniyet güçlerinin yardimiyla evlerinden tahliye edilen vatandaslardan isteyenler, Arhavi ve Hopa'daki yurt ve pansiyonlara yerlestirildi.

Türk Kizilay'i ve diger ilgili kurumlarin ekipleri, su kesintisi olan bölgelerdeki evlere su, ayrica çesitli noktalara kurulan stantlarda da vatandaslara yemek dagitiyor.

Drone ile havadan görüntülenen, bir bölümüne elektrik verilemeyen ilçe merkezinde gün içinde yer yer 2 metreye ulasan suyun önemli bölümünün tahliye edildigi görüldü.

Kaynak: AA