Almanya'daki Sel Felaketinde Can Kaybi 174'E Yükseldi

Almanya’da siddetli yagislarin yol açtigi sel felaketinde hayatini kaybedenlerin sayisi 165’e yükseldi. Hükümet, felaketten etkilenen bölgelere yaklasik 400 milyon euro acil yardim yapilmasini kararlastirdi.

Almanya'daki Sel Felaketinde Can Kaybi 174'E Yükseldi
Almanya’da siddetli yagisin ardindan meydana gelen sel felaketinin bilançosu artiyor. Ülkenin bati bölgesini vuran sel nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 174’e yükseldi. Arama-kurtarma ve temizlik çalismalarinin devam ettigi sel bölgelerine evlerin, is yerlerinin ve altyapinin yeniden insa edilmesi için 400 milyon euro (470 milyon dolar) acil yardim yapilacagi duyuruldu. Almanya Basbakan Yardimcisi ve Maliye Bakani Olaf Scholz, Berlin’de gazetecilere yaptigi açiklamada yardimin yarisinin federal hükümetten, geri kalaninin ise 16 eyaletten gelecegini belirtti.

"Hayatin devam etmesini saglayacagiz" diyen Bakan Scholz, önümüzdeki aylarda yollar, köprüler ve demiryolu hatlari da dahil olmak üzere "yikimi temizlemek ve altyapiyi restore etmek için güçlü bir yeniden yapilanma programi" getirecegini ifade etti.

“Isletmeleri, fabrikalari, binalari yeniden insa edecegiz” diyen Scholz, hükümetin Avrupa Birligi’nin (AB) dogal afetler için ayrilan “dayanisma fonundan” yararlanmasi için basvuruda bulunacagini aktardi.
Kaynak: İHA