Vali Barus'tan Kolluk Kuvvetleri Ve Saglik Çalisanlarina Bayram Ziyareti

Malatya Valisi Aydin Barus, Kurban Bayrami dolayisiyla yol kontrol noktalari, karakol, 112 Acil Çagri Merkezi ve hastanelerde görevli personelleri ziyaret ederek bayramini kutladi.

Vali Barus'tan Kolluk Kuvvetleri Ve Saglik Çalisanlarina Bayram Ziyareti
Vali Aydin Barus, bayram namazi sonrasi Sehitligi ziyaret ederek, sehit asker ve polislerin kabirlerinde sehitlerin aileleri ile birlikte dua etti. Sehitligin ardindan, Elazig yolu uygulama noktasini ve Yazihan Sütlüce mevkiinde bulunan yol denetleyen personelin bayramini kutladi. Kurban Bayrami dolayisiyla olusabilecek olaylar ve trafik kazalarinin önüne geçmek için kolluk kuvvetleri tarafindan yapilan denetimde sürücü ve yolcularin emniyet kemeri takip takmadiklari denetlenirken, sürücülere araç kullanirken cep telefonu kullanmamalari konusunda uyarilarda bulundu. Vali Barus’ta yolculuk eden sürücülerin bayramlarini kutlayip hiz limitine uymalari konusunda uyarilarda bulundu.

Sanayi Karakolu ve Yesilyurt Ilçe Jandarma Komutanligi ziyaretinde görevli kolluk kuvvetlerine hitap eden Vali Barus, “Sicak soguk demeden Malatya’nin huzur ve güvenligi için yapmis oldugunuz görevde sizlere basarilar diliyorum ve Malatya adina sizlere tesekkür ediyorum. Bu görev anlayisiniz bizleri her daim gururlandiriyor. Malatya’mizin güvenligi için 24 saat görev basindasiniz. Hepinizden Allah razi olsun. Ailelerinizle birlikte hayirli bayramlar diliyorum” dedi.

Ardindan 112 Acil Çagri Merkezini ziyaret eden Vali Aydin Barus, görevli personeller ile bayramlasti. Ziyaret sirasinda 112 Acil Çagri Merkezine gelen Doganyol ilçesi Poyraz Mahallesindeki yangin ihbarini yakinen takip eden Vali Barus, gerekli bilgileri yetkililerden alarak yapilan çalismalari buradan takip etti.

Son olarak Yesilyurt Hasan Çalik Hastanesi ve Malatya Egitim ve Arastirma Hastanesinde görevli saglik çalisanlarinin bayramlarini kutlayan Vali Aydin Barus, pandemi süreci, asilama durumu hakkinda genel bilgileri Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli’den aldi. Saglik personeline tatli ikraminda bulunan Vali Barus, özverili ve fedakârca çalismalarindan ötürü tesekkür etti.

Ziyaretlerde Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Necmi Ince ve Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren hazir bulundu.

Resmi bayramlasma Hürriyet parkinda gerçeklesti

Resmi bayramlasma töreni Hürriyet Parkinda gerçeklestirildi.

Vali Barus, burada yaptigi konusmada geçen yil pandemi dolayisiyla Kurban Bayraminda bayramlasmanin yapilmadigini söyledi.



Gençlere Covid-19 asilarini zamaninda yaptirmalarini tavsiye eden Vali Barus, "Su anda bu salgini önlemenin yegane yolu asi gibi görünüyor. Kendilerinin büyüklerinin ve ailelerinin sagliklari için bir an önce asilarini yaptirmalari gerekiyor. Hastanede yatanlarin yüzde 90’inin asi olmadigini görüyoruz. Asinin çok önemli bir unsur oldugu burada ortaya çikiyor. Dogu Anadolu’ya oranla asilama oranimiz iyi iken Bati illerine kiyasla oran olarak asagidayiz" diye konustu.

Vatandaslarin Kurban Bayramini kutlayan Vali Aydin Barus, "Bayramlarin amaci birlik ve beraberligi saglamak, kirginliklari bir kenara atip yeniden kardesçesine sarilmak ülkemiz ve kentimiz için önemli" ifadelerinin kullandi.

2.Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgenarel Selami Arslan, Malatya AK Parti Milletvekili Ahmet Çakir, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aladag, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Necmi Ince, Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Malatya Ticaret Borsasi Baskani Ramazan Özcan, ESOB Baskani Sevket Keskin, CHP Malatya Il Baskani Enver Kiraz, Sehit ve Gazi Dernekleri temsilcileri, kamu kurum ve kuruluslarinin müdürleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA