Türk Ve Kazak Bisikletçiler Kazakistan'in 30. Bagimsizlik Yil Dönümü Için Anitkabir'e Pedal Çevirdi

Kazak ve Türk bisikletçiler, Kazakistan'in 30. bagimsizlik yil dönümü dolayisiyla Ankara'da yaptiklari geçidi Anitkabir'de sonlandirdi.

Kazakistan'in Ankara Büyükelçiligi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu is birligiyle Ümitköy Köprüsü-Anitkabir güzergahinda düzenlenen "Kazak-Türk Dostlugu Bisiklet Geçidi"ne Büyükelçi Abzal Saparbekuli, Kazak bisikletçi Damir Kushuyev, Federasyon yetkilileri ve çok sayida Türk ve Kazak bisikletçi katildi.

Yaklasik 15 kilometrelik mesafeyi 1 saatte geçtiklerini belirten Saparbekuli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Damir Kushuyev üç hafta önce Türkistan'dan Istanbul'a gelerek Kazakistan'in 30. bagimsizlik yil dönümüne ithaf ettigi bisiklet turuna baslamisti. Bursa, Afyon, Antalya, Mugla ve Izmir'den sonra Ankara'ya geldi. Biz de Ankara'da bu etkinligi düzenlemek istedik." diye konustu.

Saparbekuli, etkinligin Kazak-Türk kardesligi ve ülkesinin 30. bagimsizlik yil dönümü dolayisiyla düzenlendigini ifade ederek bu amaçla Anitkabir'de saygi durusunda bulunduklarini söyledi.

Kushuyev de açiklamasinda Türkiye'nin Kazakistan'i ilk taniyan ülke olmasi nedeniyle bu etkinligi Türkiye'de düzenledigini söyledi.

Turunu tekrar Istanbul'da tamamlayacagini dile getiren Kushuyev, "Antalya-Mugla-Izmir arasindaki yokuslarda zorlansam da genel olarak kolaydi. Yollar çok güzeldi. Ülkenin her yerini begendim." ifadesini kullandi.

Kushuyev, ülkesinin bagimsizligina adadigi Türkiye bisiklet turu kapsaminda su ana kadar 2 bin kilometreyi askin yol kat ettigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA