Trump'in Yemin Töreni Komitesi Baskani Barrack BAE Için Kayit Disi Lobicilik Yapmakla Suçlandi

Eski ABD Baskani Donald Trump’in 2017 Yemin Töreni Komitesi Baskani Tom Barrack, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) için kayit disi lobicilik yapmakla suçlandi.

74 yasindaki Barrack ve biri BAE vatandasi 3 kisi hakkinda, Brooklyn Federal Mahkemesinde Trump’in dis politikasini BAE lehine etkilemek ve kayit disi lobicilik yapmaktan dava açildi.

Barrack’in ayrica Haziran 2019’da federal sorusturma sirasinda yanlis beyanda bulunmak ve adaleti engellemek suçlamasiyla da karsi karsiya oldugu belirtildi.

Savciligin iddianamesinde saniklarin, gerçek amaçlarini açiklamadan, Trump’a yakinliklarindan faydalanarak ABD hükümet yetkilileri ve medyasi üzerinden yabanci bir hükümetin politika hedeflerini ilerletmek için defalarca girisimde bulunduklari kaydedildi.

Iddianamede Barrack’in Nisan 2016 ile Nisan 2018 arasinda sadece BAE’nin dis politika çikarlarini desteklemek için çalismakla kalmadigi, ayrica Trump yönetimi sirasinda hükümet içindeki "ABD'nin Katar'a yönelik bakisi" gibi bazi gizli bilgileri BAE yetkilileri ile paylastigi öne sürüldü.

Kaynak: AA