Tarim Kredi Kooperatif Market Sayisinin Yil Sonuna Kadar 700'Ün Üzerine Çikarilmasi Hedefleniyor

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardimcisi Davut Arpa: 'Bugün 42 ilde 365 magazamiz var. Allah nasip ederse yil sonu itibariyla yaklasik 50 ilde 700'ün üzerinde marketi tüketiciyle bulusturmayi hedefliyoruz. Devaminda yine Allah nasip ederse 2022 yilinda 81 ilde bu magazalarimizi tüketicilerimizle bulusturacagimizi öngörüyoruz' '2018 yili itibariyla yaklasik 300 milyon lira olan ürün alimimiz, 2020 yili itibariyla 2,4 milyar lira olarak gerçeklesti. Allah nasip ederse bu yilin sonu itibariyla yaklasik 4 milyar lirayi hedefliyoruz. Bu, tarimsal üretimi çiftçi lehine etkileyecek ciddi bir gelisme'

EREN BOZKURT - Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardimcisi Davut Arpa, su an 365 olan Tarim Kredi Kooperatif Market sayisini yil sonunda 700'ün üzerine çikarmayi hedeflediklerini bildirdi.

Arpa, AA muhabirine, Tarim Kredi Kooperatiflerinin, sermayesinin tamami Türk çiftçilerine ait bir kurulus oldugunu söyledi.

Tarim Kredi Kooperatiflerinin tarimsal girdi pazarinda fiyat regülasyonu saglama amaci güden ve bu görevini bulundugu yerlerde ifa eden bir kurum oldugunu belirten Arpa, bir yandan çiftçilerin tarimsal girdi ihtiyaçlarini karsilarken diger taraftan sahip olduklari istiraklerle ülke ekonomisine katma deger saglamaya devam ettiklerini dile getirdi.

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Merkez Birligine bagli Tarim Kredi Kooperatif marketleri açtiklarini söyleyen Arpa, söyle devam etti:

"Tarim Kredi Kooperatifleri marketimiz, tarla ile sofra arasindaki köprüyü insa etmek, yine gida arzi güvenligini temin etmek amaciyla kurulmustur. Bir yandan da özellikle gida enflasyonuna konu kalemlerde, fiyat regülasyonu amaci güden bir sirketimiz. Biz bu sirketimiz marifetiyle dogrudan sözlesmeli üretim veya ürün degerlendirme kapsaminda temin etmis oldugumuz çiftçi ürünlerini, kendi tesislerimizde ve bize ait olmayan tesislerde gida mühendislerimizin refakatinde isleme sürecinden geçirip tüketicilerimizin istifadesine sunuyoruz."

Bugün 42 ilde 365 magazalari oldugunu dile getiren Arpa, "Allah nasip ederse yil sonu itibariyla yaklasik 50 ilde 700'ün üzerinde marketi tüketiciyle bulusturmayi hedefliyoruz. Devaminda yine Allah nasip ederse 2022 yilinda 81 ilde bu magazalarimizi tüketicilerimizle bulusturacagimizi öngörüyoruz." dedi.

Arpa, Tarim Kredi Kooperatiflerinin en önemli hedefinin çiftçinin ürününü degerlendirmek oldugunu vurguladi.

Marketlerde çiftçi ürünlerinin yer aldigini belirten Arpa, sunlari kaydetti:

"Magazalarimiz ne kadar hizli büyürse çiftçi ürünü o kadar fazla degerlendirilir. Tarim Kredi Kooperatif Market, üretmis oldugumuz nihai ürünlerin satislarinin yüzde 25'lik bir kismi. Geriye kalan ürünlerimizin tamami kislalarda askerlerimizin, Kredi Yurtlar Kurumunda ögrencilerimizin, cezaevlerinde mahkumlarin sofrasinda. Dolayisiyla çok ciddi bir anlamda kurumsal satisimiz da söz konusu. Buralar büyüdükçe çiftçi ürününü degerlendirme kabiliyetimiz de artiyor. 2018 yili itibariyla yaklasik 300 milyon lira olan ürün alimimiz, 2020 yili itibariyla 2,4 milyar lira olarak gerçeklesti. Allah nasip ederse bu yilin sonu itibariyla yaklasik 4 milyar lirayi hedefliyoruz. Bu, tarimsal üretimi çiftçi lehine etkileyecek ciddi bir gelisme. Ürün degerlendirmemiz demek, çiftçinin üretmis oldugu ürünler anlaminda spekülatif hareketlerden korunmasi demek."

Kaynak: AA