Tarihi Ve Dogal Güzellikleriyle Ünlü Amasra Bayramda Tatilcilerin Akinina Ugradi

Belediye Baskani Recai Çakir: '6 bin nüfuslu ilçede günübirlik ziyaretçi sayisi 60 bini asti, nüfusunun 10 kati turist agirliyor' 'Merkezdeki tüm otoparklarin dolmasi nedeniyle sürücüleri, ilçe girisindeki mahalle ve Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi alanina yönlendiriyoruz'.

Tarihi yapilari, dogal güzellikleri ve sahilleriyle ünlü Bartin'in Amasra ilçesi, Kurban Bayrami tatili nedeniyle 60 binin üzerinde yerli ve yabanci turiste ev sahipligi yapiyor.

Amasra Kalesi ile 2015'te UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi'ne eklenen, el degmemis koylari, temiz kumsallari, az dalgali denizi ve dogayla bütünlesen güzelliklerinin yani sira balik agirlikli mutfak kültürüyle yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çeken Amasra'da, bayramda yogun hareketlilik yasaniyor.

Helenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanli dönemlerine ait çok sayida eserin bulundugu, yesilin her tonu ve mavi sulariyla ilgi çeken ilçede, Büyük Liman ve Küçük Liman mevkisindeki plajlar, bayramin ikinci gününde de tamamen doldu.

Belediye Baskani Recai Çakir, gazetecilere, özellikle yaz aylarinda yogunluk yasanan ilçede hafta sonlari bayram tatillerinde konaklama talebini karsilamakta güçlük çektiklerini söyledi.

Ilçede bulunan 5 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarin tamaminin doldugunu bildiren Çakir, söyle konustu:

"Özellikle Ankara'dan yogun ziyaretçi agirliyoruz. 6 bin nüfuslu ilçede günübirlik ziyaretçi sayisi 60 bini asti, nüfusunun 10 kati turist agirliyor. Ilçemizde ciddi kalabalik yasiyoruz. Çok sayida ziyaretçinin konaklama talebini karsilayamadik. Ilçe merkezindeki park sorunu nedeniyle araçlar, ilçe girisindeki kara yolunda kilometrelerce kuyruk olusturdu. Merkezdeki tüm otoparklarin dolmasi nedeniyle sürücüleri, ilçe girisindeki mahalle ve Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi alanina yönlendiriyoruz. Ilçemizdeki bu yogunluk, bayram tatili sonuna kadar artarak devam edecektir."

Öte yandan, Bartin'in Inkumu, Güzelcehisar, Tarlaagzi ve Çakraz sahillerinde de yogunluk yasaniyor.
Kaynak: AA