Serbest Bölge'de Sanayicilere Destek Açiklamasi 'Yeni Ve Konforlu Yollar'

Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Serbest Bölge’de sanayicilere hizmet etmek için gece gündüz çalistiklarini ifade ederek, Serbest Bölge’de yeni yollar açtiklarini söyledi.

Serbest Bölge'de Sanayicilere Destek Açiklamasi 'Yeni Ve Konforlu Yollar'
Serbest Bölge’nin Kayseri’nin yurtdisina açilan bir yüzü oldugunu vurgulayan Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, “Yönetim kurulu üyelerimi ve genel müdürümüz ile birlikte Serbest Bölgedeyiz. Burada yapilan çalismalari yerinde görüyor ve inceliyoruz. Yaptigimiz çalisma kapsaminda özellikle yeni insaatlar ve satmis oldugumuz arsalar bir bir yatirima dönüsüyor. Serbest Bölge Kayseri’nin yüzde 22 civarinda ihracatini tek basina karsilayan Kayseri’nin göz bebegi bir üretim üssü. Dolayisiyla burada yapilacak çalismalar, burada olusacak ihracat, istihdam ve döviz girdisi Kayseri için basli basina güzel bir olay. Burada binlerce kisinin istihdami saglandigi gibi burasi Kayseri’nin de yurtdisina açilan bir yüzü. Bizde sanayicilerimize hizmet etmek için gece gündüz yönetim kurulu üyelerimizle birlikte mesai harciyoruz. Bugün ayni zamanda yönetim kurulu toplantisinda da birçok kararlar alarak buranin önünü açacak kararlari vermis olacagiz. Yola serilen malzeme ile Serbest Bölge’deki yollarimizi açiyoruz. Burada altyapi, su, kanalizasyon, temiz su, yagmur suyu hatti, elektrik olmak üzere ayni zamanda dogalgazla ilgili çalismalarimiz olacak” dedi.

Yol çalismasi yapilan alanin bataklik oldugu için zemin sikistirmasi yapildigini hatirlatan Baskan Dr. Mustafa Palancioglu, “Zeminin oturmasi ile ilgili çalismalar var. Bu kapsamda da binlerce tir malzeme buraya çekiliyor. Günlük yaklasik 60 ila 80 tir malzeme çekilerek toplamda 4000 tir malzeme ile yollarimizi olusturacagiz. Bu da Serbest Bölgenin çok daha iyi bir konuma gelmesini saglayacak. Bir bir çalismalarimizin startini verdik, hayata geçiriyoruz. Özellikle bayramdan sonra serbest bölgenin giris kapisi KASKI ile yaptigimiz çalismalar sonunda altyapi çalismalari, dogalgaz çalismalari ve GES ile ilgili çok faydali çalismalarimiz var. Bu çalismalarimizin hem serbest bölgemize, sanayicilerimize hem de Kayserimize ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA