Pakistan'da Tiktok Yeniden Yasaklandi

Pakistan'da geçen sene ekimden bu yana 3 kez yasaklama karari getirilen Çinli sosyal medya uygulamasi TikTok, "uygunsuz içeriklerin" platformda varligini sürdürmesi sebebiyle yeniden yasaklandi.

Pakistan Telekomünikasyon Ajansinca (PTA), Twitter'dan yapilan açiklamada, TikTok uygulamasina ve platformun internet sitesine erisimin engellendigi duyuruldu.

Açiklamada, uygunsuz içeriklerin TikTok’ta varligini sürdürmesi ve platformun bu tür içerikleri kaldirmada basarisiz olmasi sebebiyle söz konusu yasak kararinin alindigi kaydedildi.

Böylelikle Pakistan'da 9 Ekim 2020'den bu yana TikTok'a 4 kez yasak getirildi.

Pakistan Telekomünikasyon Ajansi, 9 Ekim 2020'de TikTok'u "ahlaksiz" içeriklerin kontrol edilemedigi gerekçesiyle yasaklamisti.

Ajans, 19 Ekim 2020'de TikTok'un müstehcen ve uygunsuz içeriklerin yayilmasiyla ilgisi bulunan hesaplari engelleyecegine dair verdigi teminatin ardindan TikTok'a getirilen yasaklamanin kaldirildigini açiklamisti.

Pakistan, Hindistan'in ardindan TikTok'u yasaklayan 2'nci Asya ülkesi olmustu.

Pesaver Yüksek Mahkemesi ise 11 Mart’ta "toplumda müstehcenligi yaydigi" gerekçesiyle TikTok'un yasaklanmasina karar vermisti.

Mahkeme, 1 Nisan’da TikTok üzerindeki yasagin kaldirilmasina hükmetmisti.

28 Haziran’da ise Sindh Yüksek Mahkemesinde TikTok’un yaydigi "ahlaksiz ve müstehcen" içerikler sebebiyle magdur bir Pakistanlinin söz konusu sosyal medya uygulamasina karsi açtigi davanin durusmasi görüsülmüstü.

Mahkemenin kararinda 8 Temmuz’daki bir sonraki durusmaya kadar TikTok’un askiya alinmasina hükmedilmisti.

2 Temmuz'da mahkeme, 28 Haziran’da ahlaksiz ve müstehcen içerikler sebebiyle sosyal medya uygulamasi hakkinda verdigi "askiya alma" kararini sona erdirmisti.

Kaynak: AA