(Özel) Irlandali Turist 'Türkiye'ye Gelmem' Diyordu Kritik Ameliyati Istanbul'da Oldu

36 yasindaki skolyoz hastasi Irlandali ögretmen Kevin McIvor, Türkiye’de ameliyat oldu. Basarili operasyonla sagligina kavusan McIvor, “Birkaç ay öncesinde, Türkiye’ye büyük bir beyin ameliyati için gidecegimi söyleseler, bunu dikkate bile almazdim. Su an çok ama çok mutluyum” dedi.

(Özel) Irlandali Turist 'Türkiye'ye Gelmem' Diyordu Kritik Ameliyati Istanbul'da Oldu
Geçmiste birçok hasta tedavilerini gerçeklestirmek için Avrupa ülkelerine yönelirken Türkiye bugün saglik alanindaki atilimlarla saglik turizminde dünyada ön plana çikiyor. Irlanda’da yasayan 36 yasindaki ögretmen Kevin McIvor da tedavisi için Türkiye’yi tercih eden hastalardan oldu. Skolyoz hastasi Kevin McIvor, sirtindaki 60 derecelik egrilik nedeniyle hareket sikintisi yasiyordu. Uzun süre ameliyati için arastirmalar yapan McIvor, birçok doktordan tedavisinin zor bir ameliyatla mümkün olacagini ögrendi. Yurt disinda kendisi gibi olan hastalarla iletisime geçen McIvor, tedavi için diger hastalarin da tavsiyesiyle Türkiye’ye geldi. Daha önce birçok basarili operasyona imza atan Acibadem Maslak Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Prof. Dr. Ahmet Alanay ile görüsen Irlandali hasta, ameliyatini Istanbul’da olmaya karar verdi. Günü geldiginde ameliyat masasina yatan genç ögretmenin sirtindaki egrilik operasyonla tamamen giderildi. Prof. Dr. Ahmet Alanay, tedavi süreci hakkinda bilgi verirken, McIvor, ameliyattan elde edilen sonuçtan mutlu oldugunu belirtti.



“60 küsur derece civarinda çok sert skolyotik bir egriligi vardi”

Irlandali ögretmenin ameliyati hakkinda bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Prof. Dr. Ahmet Alanay, “Kevin’in rahatsizligi çocukluktan gelen bir rahatsizlik. Beyin sapinin asagi dogru yerlesmesi sonrasi olusan aslinda bizim nöromusküler dedigimiz yani sinir dokusuna bagli olarak gelisen bir skolyozu mevcut. Yillarca takip edilmis, herhangi bir cerrahi tedavi önerilmemis. Fakat son yillarda çok ciddi sirt agrilarinin olmasi ve yine bir düsme sonrasi bir hafta civarinda yatmak zorunda kalmasi bacaklarinda hissizlik olmasi nedeniyle bize basvurdu. Öncelikle beyin sapiyla ilgili orada sikismanin genisletilmesi ameliyatini önerdik, bu ameliyat uygulandiktan sonra da yaklasik olarak 60 küsur derece civarinda çok sert skolyotik bir egriligi vardi. Tam bir egrilik düzelmesi saglandi. Bu gibi ameliyatlar sinir yaralanmasi açisindan yüksek risklidir ama bunu gayet güzel kontrol ettik” diye konustu.



“Kendisi ögretmen isini yapamiyordu"

Son dönemlerde yurt disindan birçok hastanin Türkiye’yi tercih ettigini ifade eden Dr. Alanay, “Kevin Irlandali, diger hastalardan aldigi tavsiyelerle bizi bulmus, Irlanda basininda da bir haberi var. Türkiye’de ameliyat yillar önce bana söylense, orada ameliyat olacaksin deseler ’hadi oradan derdim’ gibi bir sey kullaniyor. Bize güvenip bize geldi, benim bildigim hikayesi böyle. Çok ciddi bir sirt agrisi vardi. Zannederim kendisi ögretmen isini yapamiyordu. Ameliyatta da gördügümüz manzara bu agrilari açikliyordu. Yasam kalitesinde çok ciddi bir düzelme olacagini bekliyorum. Biz bu ameliyati yapmasaydik eger daha çok genç, her yil üzerine birkaç derece ekleyerek ciddi anlamda kalp ve akciger problemleri de ileride olusturacakti. Dolayisiyla bunlarin hepsini engellemis olduk” dedi.

“ Türkiye’ye büyük bir beyin ameliyati için gidecegimi söyleseler, bunu dikkate bile almazdim"

Ameliyat sonrasi Türkiye’yi tercih etmesi ve geçirdigi operasyon hakkinda konusan 36 yasindaki ögretmen Kevin McIvor, “Ilk düsündügümden çok daha iyi hissediyorum. Bu kadar iyi geçtigi için rahatim. Bugün yürüyüse çikabildim, bunu yapabilecegimi düsünmüyordum. Ben bir ögretmenim. Nöromusküler skolyoz nedeniyle fiziksel olarak çalismayi birakmak zorunda kaldim. Ve su an bu hayata daha iyi bakmami sagliyor. Doktorlar benim için ümitliydiler ve su an 36 yasimdayim doktorlara minnettarim. Paskalya zamaninda muayene olmak için Türkiye’ye gelmistim. Ve bana o zaman, birkaç ay öncesinde, Türkiye’ye büyük bir beyin ameliyati için gidecegimi söyleseler, bunu dikkate bile almazdim. Türkiye’yi seçmemdeki ana neden, bulundugum sosyal medya gruplarinda benim gibi hasta olup doktorumuzu ziyaret eden veya hasta çocuklarini gönderen birçok kisi, doktorumun gerçekten 1. sinif oldugunu söyledi.

Çok ama çok mutluyum” dedi.

Kaynak: İHA