(ÖZEL) Delta Varyantina Yakalanan Milli Bisikletçi Açiklamasi 'Asi Olsaydik Belki Çok Daha Hafif Atlatabilirdik'

Eskisehirli milli bisikletçi kardesler Gökay ve Eda Konuk, korona virüs Delta varyantina yakalandi. Asi yaptirmadiklarini belirten Gökay Konuk, karantinadaki hasta yataginda asinin önemini anlatan bir video hazirladi.

(ÖZEL) Delta Varyantina Yakalanan Milli Bisikletçi Açiklamasi 'Asi Olsaydik Belki Çok Daha Hafif Atlatabilirdik'
Eskisehir’de yasayan ve vakitlerinin büyük bir kismini dogayla iç içe antrenman yaparak geçiren milli bisikletçi kardesler Gökay ve Eda Konuk, korona virüse yakalandi. Markete gitmek için evden disari çikan Eda Konuk, birkaç gün içerisinde hastalik belirtilerini göstermeye basladi ve yapilan kontrollerde virüse yakalandigi tespit edildi. Kardesinin karantinaya alinmasi üzerine antrenmanlarina ara veren Gökay Konuk ise ailesiyle Saricakaya ilçesindeki evine gitti. 2 gün sonra bel ve sirt agrisi gibi semptomlardan etkilenen Gökay Konuk, PCR testi yaptirdi. Test sonucu pozitif çikan Konuk’a doktoru, Delta varyantina yakalandigini söyledi.

Kardesi Eda Konuk’un hastaligi daha agir atlattigini ifade eden Gökay Konuk, evinde asinin önemini anlatan bir video hazirladi.

“Agrilar belli saatlerde dayanilmaz oluyor”

Hastaligi evinde geçiren milli sporcu, korona virüsün hafife alinmamasi gerektigini belirterek, yasadiklarini anlatti. Dayanilmaz agrilar yasadigini aktaran Konuk, “Zamanimizin büyük çogunlugunu antrenman ve sportif faaliyetlerle geçiriyoruz ve devamli dogadayiz. Sehirde fazla bulunmuyoruz. Buna ragmen ihtiyaçlarimizi gidermek adina kardesim Eda maskeli bir sekilde markete giderek alisverisini yapti. 2 gün sonra bel ve sirt agrisi basladi ve halsizlik yasadi. Agrilar dayanilmaz bir hal alinca hastaneye gittik. Test sonucu pozitif çikinca kardesim, annem ve babami karantinaya aldilar. Ben de esimi ve oglumu alip Saricakaya’daki evime gittim. 2 gün sonra da beni Saricakaya’da yakaladi. Siddetli bir bel agrisi yasadim. Agir yük kaldirmama bagladim doktor agri kesici igne ile tedavi uyguladi ancak geçmeyince süphelendim. Daha önce böyle bir agri yasamamistim. PCR testi yaptirdim ve sonuç pozitif çikti. Agrilar belli saatlerde dayanilmaz oluyor. 3’üncü günden sonra tat ve koku alma duyumu kaybettim. Tüm gücümle savasiyorum ama çok zor. Aksamlari üsüme geliyor titriyorum, yer yer öksürük geliyor” diye konustu.



“Ülkemizde asi sikintisi yokken asinizi olun”

Asi olmalari durumunda kardesiyle birlikte hastaligi daha hafif atlatabileceklerini söyleyen Konuk, “Eda’ya göre biraz iyiyim, umarim hasarsiz atlatiriz. Yurtdisi yarisimiz vardi Türkiye sampiyonamiz vardi. Bütün çalismalarimizi ufacik bir virüs çaldi ama kazanan biz olacagiz. Mutlaka asi yaptirmak gerekiyor. Biz henüz asi yaptirmamistik. Asi olsaydik belki çok daha hafif atlatabilirdik. Hastaligin siddeti degiserek artiyor önlem almak lazim. Virüs aramizda. Avrupa’da bile asi için sira bekleniyor. Ülkemizde asi sikintisi yokken asinizi olun” dedi.

Kaynak: İHA